Prins Andrew treft schikking met Virginia Giuffre in misbruikzaak

De Britse prins Andrew heeft een schikking getroffen met Virginia Giuffre. Dat melden Britse en Amerikaanse media. Giuffre heeft de hertog van York vorig jaar aangeklaagd wegens seksueel misbruik.

De intussen 38-jarige Virginia Giuffre zegt dat de 61-jarige prins haar in 2001 op drie verschillende tijdstippen heeft misbruikt. De vrouw was toen 17 jaar oud en heette toen nog Virginia Roberts. Het misbruik zou telkens hebben plaatsgevonden binnen de entourage van de omstreden steenrijke zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein, die zich in 2019 van het leven beroofde in zijn cel in New York. Het zou Epstein geweest zijn die Giuffre had opgedragen seks met de prins te hebben. Prins Andrew heeft dat altijd formeel ontkend. Zijn advocaten hebben maanden geprobeerd om een rechtszaak te vermijden.

LEES OOK. Van de opvallende bezoeker in Buckingham Palace tot “orgie-eiland”: prins Andrew nog meer in het nauw door documentaire

LEES OOK. Nieuwe getuigenis tegen prins Andrew: “Giuffre sms’te dat ze met Epstein, Maxwell en prins Andrew was”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer