Mehmet Yavuz veroordeeld tot 25 jaar cel voor dodelijke schietpartij Brederodestraat, zoon Nihat krijgt 2 jaar

Op het proces over de dodelijke schietpartij in de Brederodestraat in Antwerpen heeft het Antwerpse hof van assisen Mehmet Yavuz (64) na drie uur beraadslaging veroordeeld tot 25 jaar opsluiting voor de moord op Emre S. (28), de moordpoging op Ozan S. (24) en het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan Fatih D. (29). Het openbaar ministerie had de levenslange opsluiting geëist. Zoon Nihat Yavuz (35) werd veroordeeld tot de gevorderde twee jaar cel en 1.600 euro boete voor de uitgelokte poging tot doodslag op Ozan S.

jvh
Bron: BELGA

Na tien uur beraadslagen had de volksjury dinsdagavond een beslissing gemaakt over de schuld van de mannen. De jury sprak zoon Nihat Yavuz (35) vrij voor de moord op Emre en het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan Fatih D. Hij werd wel schuldig bevonden aan poging doodslag op Ozan, maar de jury aanvaardde dat het slachtoffer de feiten had uitgelokt. 

Vader Mehmet Yavuz (64) werd schuldig bevonden aan de moord op Emre S. (28), de moordpoging op Ozan S. (24) en het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan Fatih D. (29).

Woensdag had de jury drie uur nodig om uiteindelijk te beslissen over de strafmaat. Mehmet Yavuz krijgt 25 jaar opsluiting voor de moord op Emre S., de moordpoging op Ozan S. en het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan Fatih D. Het openbaar ministerie had de levenslange opsluiting geëist. Zijn zoon Nihat Yavuz (35) werd veroordeeld tot de gevorderde twee jaar cel en 1.600 euro boete voor de uitgelokte poging tot doodslag op Ozan S.

LEES OOK. Familieleden van moordverdachte Brederodestraat getuigen: “Ik denk dat hij gewoon zijn kinderen wou beschermen

2 februari 2019

Mehmet Yavuz zat op 2 februari 2019 koffie te drinken in een café tegenover het BBQ-restaurant van zijn zoon Nihat in de Brederodestraat. Hij zag plots hoe de neven Emre en Ozan S. een verkeersbord door het raam van het restaurant gooiden. Mehmet verliet het café, maakte zijn pistool schietensklaar en stapte op de twee twintigers af. 

Het eerste schot miste Emre, waarna Mehmet in een schermutseling verwikkeld raakte met de twee neven en er nog vijf schoten vielen. Emre kreeg een kogel in de linkerhand en door het rechteroog. Hij overleed nog diezelfde dag in het ziekenhuis. Ozan werd door drie kogels geraakt. Zijn wervelkolom en ruggenmerg werden daarbij beschadigd, waardoor hij verlamd raakte.

LEES OOK. Jury krijgt gruwelijke beelden schietpartij Brederodestraat te zien, overlevend slachtoffer moet zaal verlaten

Nihat kwam met een braadtang op de weerloze slachtoffers aflopen en begon ermee te slaan. Mehmet herlaadde intussen zijn pistool en riep: ‘wie nog’. Op camerabeelden van de feiten was te zien hoe Nihat meermaals een wijzende beweging maakte en enkele woorden met zijn vader wisselde. Toen Fatih D. de neven te hulp kwam, kreeg hij een kogel in het rechterbovenbeen. Mehmet vuurde daarna nog twee kogels op Ozan, die door in totaal vijf projectielen geraakt werd.

LEES OOK. Jef Vermassen vraagt jury om vader en zoon Yavuz allebei schuldig te verklaren: “Er kan geen sprake zijn van uitlokking”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen