Vierdagenwerkweek niet voor ambtenaren, maar minister “wil wel onderzoeken wat mogelijk is”

Werknemers in de privésector kunnen in de toekomst vier dagen per week gaan werken, maar dat geldt niet voor ambtenaren. “Maar als er ook bij ambtenaren vraag is naar zo’n vierdagenregime, wil ik zeker onderzoeken wat er mogelijk is”, reageert minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter.

jvh
Bron: Eigen berichtgeving, Het Laatste Nieuws

De federale regering wil met de vierdagenweek een betere combinatie tussen werk en privéleven mogelijk maken, met als doel de werkgelegenheidsgraad te gaan opkrikken. Maar het huidige akkoord geldt enkel voor de privésector, en dus niet voor ambtenaren.

LEES OOK. Hoe zinvol is een voltijdse werkweek in vier dagen? “Tien uur op kantoor is veel”

“Maar als er ook bij ambtenaren vraag is naar zo’n vierdagenregime, wil ik zeker onderzoeken wat er mogelijk is”, laat minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) weten in Het Laatste Nieuws. “Dat zal sowieso wel in overleg zijn met de voorzitters van de overheidsdiensten en de vakbonden.”

LEES OOK. Voka Limburg: “Arbeidsdeal is te mager en lost krapte op arbeidsmarkt niet op”

De Sutter wil zich nog niet laten vastpinnen op beloftes. “Maar de regering heeft wel een duidelijk engagement opgenomen om de drie statuten – werknemers, ambtenaren en zelfstandigen – zoveel als mogelijk naar elkaar te laten toegroeien. Het recht op deconnectie na de werkuren hebben we eerst ingevoerd bij de ambtenaren en trekken we nu door naar de werknemers. Dus als ook ambtenaren gebaat zijn bij meer flexibiliteit, dan kunnen we dat zeker bekijken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer