Sommige provincies zouden opgeschaald worden naar code oranje ©  Jorden Wytynck

KMI voorspelt vrijdag storm boven Noordzee met windstoten tot 130 km/u

Tussen vrijdagmiddag en zaterdag om middernacht verwacht het KMI een storm tot zware storm boven de Belgische Noordzee. Dat meldt weerman David Dehenauw woensdag op Twitter. De storm zou gepaard kunnen gaan met rukwinden over de noordwestelijke landshelft tussen 100 en 130 km/u. Daarom zouden sommige provincies opgeschaald worden naar code oranje.

Bron: BELGA

De storm, die een kracht van 9 à 10 Beaufort zou kunnen halen, zou ook gepaard kunnen gaan met schade, waarschuwt de weerman.

Momenteel heeft het KMI code geel afgekondigd voor woensdagavond 21 uur tot en met vrijdagochtend 2 uur voor heel het land. In de loop van vrijdagnamiddag zou dat voor sommige provincies in het noordwesten van het land en de kust dus kunnen worden opgeschaald naar code oranje.

“In het meest optimistische scenario verwachten we windstoten tot 100 km/u, in het slechtste scenario gaat het om windstoten tot 130 km/u aan de kust”, verduidelijkt Dehenauw. Het KMI baseert zich daarvoor op computermodellen, die al sinds dinsdag bevestigen, dat er zwaar stormweer zit aan te komen. In de loop van donderdag en vrijdag zou het KMI meer details kunnen geven, maar Dehenauw laat nu alvast weten dat mensen, indien nodig, losse structuren best al kunnen verankeren.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer