Gerecht verspreidt opsporingsbericht voor 27 verdachten van rellen na betoging in Luik

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Op vraag van het parket van Luik, heeft de federale politie woensdag een opsporingsbericht verspreid voor een aantal personen die betrokken zouden geweest zijn bij de rellen en plunderingen in Luik op 13 maart 2021.

jvh
Bron: BELGA

Tientallen personen waren die zaterdagnamiddag aanwezig op de Place Saint-Lambert voor een ‘Black Lives Matter’-betoging. Die kwam er als reactie op de gespierde arrestatie van een vrouw enkele dagen daarvoor. Aan het einde van de betoging duwden agressievelingen een politieman op de motor omver en vielen ze hem aan. Volgens de politie van Luik verzamelden vervolgens twee- à driehonderd relschoppers in de straten van Luik en begonnen ze te plunderen, stelen en vandalenstreken uit te halen. Negen personen, onder wie vijf agenten, werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie en het parket van Luik verspreidde woensdag een opsporingsbericht voor 27 personen. Daarvan werden er al 15 geïdentificeerd.

De beschrijvingen van de andere verdachten met foto kan u ook raadplegen op de website van de politie. Herkent u deze personen, neem dan contact op met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu. U kunt ook getuigen via het gratis telefoonnummer 0800/30 300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen