Nicolas Bartholomeeusen. © Patrick De Roo

Bedrijf dat hondenvoer maakt uit insecten is Antwerpse Starter van het Jaar

Antwerpen -

Nicolas Bartholomeeusen (34) is nog maar goed vijf maanden bezig met zijn nieuwe onderneming Imby, maar mag zich nu al Antwerpse Starter van het Jaar noemen. Imby produceert CO2-neutraal plantaardige hondenvoeding of voeding op basis van insecten. “We starten binnenkort met kattenvoeding”, zegt Nicolas.

Rebecca Van Remoortere

Omdat honden-en kattenvoer een grote hap uit de vleesproductie betekenen, wilde Antwerpenaar Nicolas Bartholomeeusen dat op een andere manier aanpakken, op een meer ecologische manier. Hij startte vorig jaar met Imby. Dat ontwikkelt gezonde voeding voor honden zonder vlees, beter dus voor de planeet. Imby ontwikkelt enerzijds plantaardige hondenvoeding en anderzijds voeding op basis van insecten.

Insecten kunnen heel wat eiwitten uit vlees vervangen en bevatten ook de nodige aminozuren. Op deze manier wil Imby de ecologische pootafdruk van honden verkleinen.”Imby is trouwens de afkorting voor In My BackYard, want volgens Nicolas begint verandering bij jezelf. Unizo Provincie Antwerpen heeft Nicolas nu uitgeroepen tot Starter van het jaar in Antwerpen. Hij mag daardoor de strijd aangaan om Nationale starter van het jaar te worden.

“Wij kozen voor Nicolas omdat hij op innovatief, internationaal en duurzaam vlak sterk bezig is. Daarbovenop had hij ook nog eens een ijzersterke pitch. We zijn trots op onze provinciale kandidaat en duimen op 24 februari dat hij ook de nationale Starter van het Jaar wordt”, zegt Carl Van Dyck, directeur Unizo provincie Antwerpen.

Voor Nicolas gaat het allemaal heel snel. “We zijn vorig jaar begonnen in België en Frankrijk en ondertussen hebben we ook al een paar belangrijke samenwerkingen in Nederland. Onder meer met Pieter Pot, een bedrijf dat werkt met glazen verpakkingen. We werken volop verder aan onze internationale uitbreiding. Ook in het Verenigd Koninkrijk zit er voor ons veel potentieel.”

Ondertussen steekt Nicolas ook nog veel energie in de ontwikkeling van kattenvoeding. “Daarvoor kregen we ook een subsidie van de stad Antwerpen. We hopen te kunnen starten met onze kattenvoeding in juni van dit jaar. We hebben onze handen dus goed vol”, zegt Nicolas, die trouwens zelf (nog) geen huisdier heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER