©  BELGA

UCI bevestigt positieve dopingtest Toon Aerts

Veldrijder Toon Aerts maakte dinsdag bekend dat hij een positieve dopingtest heeft afgelegd. Bij een controle buiten competitie op 19 januari werden in zijn urine sporen van het product letrozole metabolite gevonden. De Internationale Wielerunie (UCI) bevestigt daags nadien het nieuws.

Bron: belga

Aerts en zijn ploeg Baloise Trek Lions lieten dinsdag weten de analyse van het B-staal af te wachten. De renner is voorlopig door zijn team op non-actief gezet en wil er alles aan doen om zijn naam te zuiveren.

LEES OOK. Afwijkend resultaat bij dopingtest Toon Aerts: “Ik zal er alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen”

De UCI legt daags nadien uit dat letrozole metabolite een product is dat op de lijst van verboden middelen van het Wereldantidopingagentschap (WADA) tot de categorie behoort waarbij de betrapte atleet geen verplichte voorlopige schorsing krijgt. Baloise Trek Lions koos er desondanks wel voor om Aerts voorlopig op non-actief te zetten. “Uit voorzorg en in overleg met Toon is beslist dat hij niet meer in actie komt en hij op non-actief staat tot er meer geweten is”, aldus het team dinsdag.

“De UCI meldt potentiële overtredingen van de antidopingregels systematisch via haar website wanneer een verplichte voorlopige schorsing van toepassing is”, klinkt het bij de Internationale Wielerunie. “In gevallen waarin er geen sprake is van een verplichte voorlopige schorsing, maakt de UCI overtredingen pas aan het einde van de procedure openbaar, tenzij het bestaan van de positieve test door een andere partij openbaar wordt gemaakt voordat er een beslissing is genomen, zoals nu het geval is.”

In dit stadium van de procedure zal de UCI geen verdere commentaar geven op de zaak.

LEES OOK:

KOPMAN. “Ik ben bereid te geloven dat Toon Aerts recht in zijn schoenen staat”

•Supportersclub Toon Aerts staat als blok achter hem: “Wie hem kent, weet genoeg: hij is altijd tegen die praktijken geweest”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden