Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ThinkStock

Stroom aan klachten, maar plots ‘Mega-goedkoop’: omstreden energieleverancier wint West-Vlaamse groepsaankoop voor gas en elektriciteit

De winnaar van de jaarlijkse groepsaankoop voor gas en elektriciteit van de provincie West-Vlaanderen is Mega, de energieleverancier die al bakken kritiek kreeg voor eenzijdig verhoogde voorschotfacturen. Hun variabele contract voor 91.000 klanten zou 23 procent lager zijn dan de marktprijs. Maar klopt dat wel? Niemand die het vandaag kan of wil zeggen.

118 reacties

  • dirk waterinckx

    2 jaar geleden
    De diesel stijgt alweer en er is amper geschoten nu nog de oorlog in dat Rusland en we zyn weer vertrokken.Gas elektriciteit en brandstof prijzen gaan weer de lucht in schieten en wie zal het weer extra dubbel en dik betalen ? Juist u en ik wij allemaal en wie zal er weer van profiteren zoals altyd ? Juist dat zelfverkozen roversnest in dat Brussel ! ! !
  • Rik Duyvejonck

    2 jaar geleden
    Plots 23 % goedkoper. Moet zijn dat deze woekerwinsten heeft. Ten koste van de gewone particulier. En de bedrijven die aangesloten zijn krijgen deze dan ook nog goedkoper. Nu die 23% is maar voor de 1 ste maand. Als dat een variabel contract is. Kan hij de volgende maand 50% duurder gaan. En wie gaat het zeggen wat de aankoop prijs is.
  • ANDRE PAPPAERT

    2 jaar geleden
    Ben al jaren klant bij mega, nu heb ik een vast tarief voor 5 jaar sinds 2 jaar, men heeft me voorgesteld om mijn voorschotfactuur te verhogen, hebben zij gedaan maar ik heb het wel verlaagd met een 25 euro zonder problemen
  • Tim Vanhove

    2 jaar geleden
    Ik doe al de laatste 2 jaar mee met de groeps aankoop van west Vlaanderen. En kreeg ook het voorstel voor mega variabel. Ik ga dit jaar niet mee met groeps aankoop. Want mega heeft een te slechte reputatie , alsook variabel neen zal wel wachten voor iets anders.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    2 jaar geleden
    Ik ben klant bij Engie. Ik heb op 1 januari van vorig jaar een vast contract aangegaan voor 3 jaar. Eind verleden jaar hebben ze mij nog eens gerustgesteld dat er aan mijn contact niks zal gewijzigd worden. Nochtans ben in feite een slechte klant voor hun. Conclusie, ga een contract aan bij een groot kapitaal krachtig leverancier.