©  Serge Minten

Pascal Angillis haalt voldoening uit het werken met jeugdig baskettalent bij Limburg Talent Factory

Ex-profcoach Pascal Angillis is al enige tijd niet meer op het hoogste niveau actief. Toch voelt hij zich enorm goed in zijn rol als begeleider van jong Limburgs baskettalent.

Guy Volders

Een tiental dagen geleden werd bekendgemaakt dat onder de voorlopige noemer ‘Limburg Talent Factory’ de samenwerking tussen basketclubs Hasselt BT en Lummen – naast de al bestaande Limburg Lizards bij de meisjes – nog verder uitgebreid zal worden naar het jongensbasket bij de jeugd. De coördinatie van dit verhaal zal in de handen van Pascal Angillis komen.

Pascal Angillis: “Ik ben heel blij dat ik mee in dit in de steigers staande project kan stappen. In de toekomst zal ik dus nog meer getriggerd worden in wat ik zo graag doe. In Las Vegas behaalde ik ooit het diploma skills trainer. Dat houdt in dat ik spelers op een heel individuele manier naar een hoger niveau tracht te brengen. Ik paste dit al toe sinds ik actief werd in eerste klasse, toen als assistent-coach bij Luik. Ook nadien maakte ik er heel vaak gebruik van. Bij Limburg United bijvoorbeeld door heel gericht te werken met jongens als Nathan Kuta en Leander Dedroog.”

 ©  Serge Minten

Betekent dit nieuwe project dat je niet langer bij Femina Habac actief zal zijn?

“Nee, het tegendeel is waar. Het vorig jaar opgestarte project bij Femina gaat gewoon voort. Ik heb de beslissing om mee in het ‘Hasselt-Lummen-project’ te stappen heel goed overwogen. Mijn besluit was dat het perfect te combineren viel met wat ik al deed. Het zou ook niet fair geweest zijn ten opzichte van de mensen van Femina. Dat project loopt overigens al aardig. De jeugdwerking beweegt hier volop en zo hebben we het graag.”

Je mist het profwereldje dus niet echt?

“Als profcoach zijn er te veel dingen die je niet kan controleren. Er komt ook een hele portie stress bij kijken. Het kunnen meewerken aan een brede en goed gevormde basis bij de jeugd en dan nadien merken dat het zijn vruchten begint af te werpen, daar haal ik nu veel meer voldoening uit.”

 ©  Serge Minten

Dit weekend neem je het met Femina op tegen Zonhoven, de enige ploeg waarvan jullie tot dusver verloren…

“Als ik beide ploegen met elkaar vergelijk, dan moet ik stellen dat Zonhoven momenteel over een betere ploeg beschikt dan wij. Vooral in de breedte dan. Met Mike Vanstiphout hebben ze bovendien een coach die zeer goed werk levert. Veel van mijn speelsters beschikken nog niet over voldoende fundamenten en ervaring. Ze kunnen nog onvoldoende het verschil maken. Het wegvallen van Estée Michiels en mijn dochter Tessa speelt daarin ook een rol, zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht. Meisjes als Sterre Raymaekers en Sandrine Notermans krijgen daardoor sneller dan verwacht kansen. Dat moet motiverend werken naar de klaarstaande jeugd toe. Toch zullen we er zondag het beste van maken en de nederlaag uit de heenronde proberen goed te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer