© Patrick de roo

Ringfietspad wordt kilometer korter én veiliger

Het Ringfietspad, een van de drukste routes voor fietsers die dagelijks naar hun werk of school rijden, wordt comfortabeler en veiliger gemaakt. Zo zal het fietspad onder de Stenenbrug, de Grote Steenweg en de Gerard le Grellelaan worden doorgetrokken. Tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan zal een geluidsberm de geluidskwaliteit verbeteren.

johe

Om tijdens de wegenwerken mensen aan te moedigen de fiets te nemen, investeert de stad fors in het wegwerken van de belangrijkste ‘missing links’ op de grote fietsroutes, zoals de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad en de districtenroute.

Studie naar grote kruispunten op Ringfietspad

Het Ringfietspad, aan de buitenkant van de Ring, is een belangrijke fietsroute waar verschillende fietsostrades en grote verkeersassen, zoals de Grote Steenweg en de Gerard le Grellelaan, op aansluiten. Via die verkeersassen kunnen fietsers vanop het Ringfietspad makkelijk het centrum van de stad bereiken. Deze drukke kruispunten zijn echter ook grote hindernissen voor de fietser, die tekortschieten op het vlak van verkeersveiligheid en fietscomfort.

Een haalbaarheidsstudie nam de grote kruispunten op het Ringfietspad onder de loep. De studie onderzocht waar het fietspad verkort kan worden, en waar het onder of over de verbindingsassen of vele op- en afritten door kan lopen. Dergelijke aanpassingen maken de route comfortabeler en veiliger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER