© ZB, Murat A.

Schade na storm lijkt mee te vallen in Limburg: 100-tal oproepen bij hulpdiensten

Hasselt -

De schade na de storm van afgelopen nacht lijkt in Limburg al bij al mee te vallen. De oproepen die bij de hulpdiensten binnenkwamen, gingen vooral over weggewaaide takken die op de weg lagen. In de drie brandweerzones kwam een honderdtal oproepen binnen vanuit alle hoeken van de provincie.

Mireille Maes/Zahra Boufker

De meldingen van stormschade begonnen woensdagavond even voor 9 uur met mondjesmaat binnen te lopen bij de verschillende brandweerzones. Het ging vooral over takken en bomen op de weg, reclamepanelen die waren gaan vliegen of los hingen, trampolines die wegwaaiden en enkele pannen die van het dak waren gevallen. Op de E313 in Lummen gebeurde een ongeval nadat een boom de weg had versperd. In Boekt in Heusden-Zolder werd een deel van een binnenmuur omvergeblazen op een werf. Nog in Boekt - in de Kleine Kenenstraat - beschadigde een omgewaaide boom drie auto’s. In de Hoelbeekstraat in Bilzen raakten enkele ramen beschadigd door de wind. Nog in Hoelbeek vielen er bomen op elektriciteitsdraden. De brandweer ging ter plaatse om de bomen en de takken weg te halen en wisten zo erger te voorkomen.

In de voormiddag stond in de drie brandweerzones nog een vijftiental oproepen open. Rond de middag waren alle oproepen behandeld. En daarmee lijken de problemen na deze storm mee te vallen.

LEES OOK. Bestuurder bevrijd uit wrak na ongeval in file door omgewaaide boom op E313

In Hoelbeek vielen bomen op de elektriciteitskabels.  ©  Patrick Smets

Op Hofeinde in Boekt viel een deel van de muur op een bouwwerf. ©  Zahra Boufker

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer