Twee gewonden na omgewaaide boom op E313 in Lummen

Op de E313 in Lummen zijn afgelopen nacht 2 gewonden gevallen, nadat daar een boom op de weg was gevallen. Een vrachtwagenbestuurder die de boom wilde wegtrekken, kreeg een zware tak tegen zijn hoofd. En in de staart van de file reed een automobilist in op een vrachtwagen, de brandweer moest hem bevrijden.

Door de hevige rukwinden viel er rond twee uur vannacht een dikke boom op de E313 in Lummen, vlak bij de verkeerswisselaar. De boom kwam op de twee rijrichtingen terecht, vertelt Gerry Peeters van de wegpolitie. "Op die boom zijn 2 bestuurders ingereden, zonder al te veel erg. Een vrachtwagenbestuurder is gestopt om die mensen te helpen. Maar op het moment dat hij die boom mee probeerde weg te duwen, reed er in de andere rijrichting een bestuurder in op de kruin van de boom. Daardoor is een dikke tak weg gekatapulteerd en die is op het hoofd van die vrachtwagenbestuurder terecht gekomen." De man is zwaargewond  naar het ziekenhuis van Genk gebracht.

In de straat van de file gebeurde nog een tweede ongeval. "Dat was een kop-staartaanrijding.  Een automobilist reed in op een vrachtwagen en de automobilist zat gekneld. Hij is zwaar gewond, maar niet in levensgevaar." In de file moesten ook twee elektrische wagens weggetakeld worden, omdat hun batterij leeg was. 

Meest gelezen