Federaal minister van Energie Tinne Van Der Straeten (Groen)
Volledig scherm
PREMIUM
Federaal minister van Energie Tinne Van Der Straeten (Groen) © Photo News

Waarom de groenen altijd dreigen te verliezen met de kernuitstap

Komen de groenen straks nog ongeschonden uit het dossier van de kernuitstap, hun ‘trofee’ van deze regering? Of de centrales straks allemaal sluiten of niet: quasi elk scenario kan de ecologisten zuur opbreken. “Als Groen de regering hiervoor laat vallen, haalt de partij de kiesdrempel niet meer.”

279 reacties

  • Jean-Marie Gijsen

    2 jaar geleden
    Dit is de slechtste, meest geldverslindende en meest zakkenvullende regering van de laatste 192 jaar. Eigenbelang op kop. Bevolking ? Hoe ? Is er die ook nog ? Dan hebben de politiekers hen nog niet genoeg uitgeknepen.
  • Jean Gobin

    2 jaar geleden
    Groen gaat verliezen en de burgers nog veel meer...
  • Jan Heremans

    2 jaar geleden
    Als TINNE de kernuistap gerealiseerd krijgt, zal groen haar lot wel bezegeld zijn bij volgende verkiezingen, Tinne haar gouden toekomst bij Engie is echter verzekerd bij zo'n deal. Er mag op de energiemarkt toch ook enige diversiteit zijn, een gezonde mix spreid de risico's op prijsstijgingen, te korten aan grondstoffen, geografische spanningen. Laat het boerenverstand primeren. Veel van die studies zijn betaald door belanghebbende partijen of bedrijven (bvb Groen of Engie).
  • Voets Paul

    2 jaar geleden
    Waarom is er eigelijk in zee gegaan met de groene waanzin ,het is op voorhand voorspelt dat met groen en ecolo in de vivaldi regering alles om zeep zou zijn !
  • Rudolf Daelemans

    2 jaar geleden
    de groenen zijn nog altijd het zelfde als naar fabrieken kunnen sluiten "denk in tijd jaren '80;'90 noemen ze wel anders Naar hun denken is nog altijd het zelfde ! ze denken niet aan de mileu of gewone mens