© fivr

DZV Week 1: Verleiding in ‘Bratwurstland’

DAG 6: Het eerste weekend zonder vlees?

hvv

Pauline:I have a confession to make: Ik heb dit weekend gezondigd. Een shortski naar “Bratwurstland” (Duitsland) heeft mijn DZV-plannen stevig in de war gestuurd. Ich entschuldige mich. Na een hele dag snowboarden was die braadworst op de menukaart in de après-ski hut toch iets te verleidelijk. Maar we beginnen vol goede moed aan een nieuwe vleesvrije week. Vanavond boks ik mijn eerste vegetarische pasta sinds lange tijd in elkaar.

© pebs

DAG 4

© FiVr

Filip: De koelkast is leeg, en dus is het tijd om vleesloos lekkers in te slaan. Voorlopig speel ik op safe in de winkel: vis, kaas en groenten die me op de been kunnen houden. In de namiddag staat namelijk een wandeling van zo’n 15 kilometer op het programma. Daar maak ik gebruik van om de restjes hesp die ik nog kon vinden in onze koelkast weg te werken. Onze hond heeft alleszins nog nooit zo vlot kilometers gemaald.

DAG 3: Op restaurant

Filip: De inspiratie raakt stilaan op, en dus besluiten we om vanavond op restaurant te gaan. Italianen weten als geen ander hoe ze mijn buik gevuld kunnen krijgen met vegetarische gerechten!

DAG 2: Voorbereiden is de boodschap!

Filip: Vegetarische burgers en fishsticks, meer vleesloze gerechten kan ik niet in mijn diepvriezer vinden. Morgen dan maar naar de winkel.

© FiVr

Hanne: Vanavond heb ik weinig tijd en om niet tot plotsklapse verrassingen te komen staan heb ik heuse voorbereidingen getroffen. Snel langs de frituur voor een berehap zit er de komende weken niet meer in. Gewapend met een uitgebreid boodschappenlijstje trek ik na het werk naar de supermarkt.

Ann-Katrien: Mijn lunch heb ik gisteren klaargemaakt en voorgeproefd: een receptje van Jerre Meus: quiche met appel, witloof en roquefort. Dag 2 halverwege en (nog steeds) goed bezig. Benieuwd wat de avond brengt.

Dag 1: Hoe stel je eigenlijk een lunchpakket samen zonder vlees?

Filip: Dagen Zonder Vlees start voor mij om 5 uur, en dus begin ik de avond voordien al aan mijn ontbijt- en lunchpakket. Plots besef ik dat ik eigenlijk bitter weinig in huis heb om de dag vleesloos door te komen. Gelukkig is er mijn goede vriendin La Vache er nog. Zij zal er op z’n minst voor zorgen dat ik de smaak van vlees niet hoef te missen! Kaas met vleessmaak, dat mag toch hé?

Hanne: Ik trek de frigo open en stel vast dat ik rijkelijk voorzien ben van vleesbeleg, gehakt en spek. Hier heb ik duidelijk niet over nagedacht. Mijn zus zal me straks graag zien komen met een winkeltas vol vlees. Ik sla de frigo weer dicht, geen vlees voor mij. Havermout it is!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer