Coronacijfers in dalende lijn: nog 350 patiënten op intensieve zorgen

 © Kristof Vadino

De coronacijfers blijven in dalende trend. Enige uitzondering daarop zijn de overlijdens. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gedaald met 17 procent ten opzichte van een week eerder. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

tb
Bron: Belga, Sciensano

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen blijft dalen. Donderdag lagen nog 3.253 mensen in het ziekenhuis, zo blijkt vrijdagochtend uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is een daling met 17 procent. Op de afdelingen intensieve zorgen liggen nog 350 patiënten, een daling met 13 procent.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft ook verder dalen. De laatste zeven dagen ging het gemiddeld om 246,1 opnames, of een daling met 17 procent.

Net geen 13.000 nieuwe besmettingen per dag

Ook de andere parameters, op de overlijdens na, gaan in de goede richting: het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus is met 44 procent gedaald, tot gemiddeld nog 12.931 besmettingen per dag in de periode van 8 tot en met 14 februari.

Ook het aantal tests blijft dalen: 52.300, of 28 procent minder dan in de week ervoor. Daarvan was 29,4 procent nog positief, en dat is 8,3 procent lager dan een week daarvoor.

In diezelfde periode waren er dagelijks gemiddeld 48,9 overlijdens, een toename met 11 procent.