Radio 2

Oostendse vissersboot O.51 in de problemen, collega vissersboot uit Zeebrugge neemt hem op sleeptouw

De Oostendse vissersboot O.51 Stormvogel is in de problemen geraakt voor de kust van Groot-Brittannië. Het schip is niet meer stuurbaar. Twee vissersboten, één uit Zeebrugge en één uit Nederland helpen om de O.51 Stormvogel veilig naar de haven te loodsen. 

De bemanning van de Oostendse vissersboot O.51 Stormvogel was begin deze week vertrokken om te gaan vissen. Gisteren liep het voor de Engelse kust verkeerd. Er ontstonden problemen met het roer, waardoor het schip niet meer kon sturen. Uit voorzorg voor de voorspelde storm die eraan komt, stuurde de Britse kustwacht één van haar schepen om bij de Belgische vissersboot te blijven. 

Steun van collega vissersboot

Ondertussen werd een Nederlandse vissersboot gevorderd om de O.51 veilig naar de haven te loodsen. Maar toevallig was ook de Zeebrugse vissersboot Z.47 Marie Louise in de buurt. Die ging haar collega’s helpen en nam het stuurloze schip op sleeptouw.  Jaël Grymonprez van de Vlaamse Visserijcoöperatie: "Op deze manier kan het sneller. Ze zullen elkaar in het midden kunnen ontmoeten. Zo winnen we kostbare tijd. Want het is de bedoeling om in een veilige haven te zijn voordat de gevreesde storm gaat opzetten.” 

De boten zijn onderweg naar de haven van Zeebrugge en zouden vrijdagvoormiddag binnenvaren. Net op tijd dus voor de storm ons land bereikt. 

Meest gelezen