Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsBinnenland

Zes maanden oude baby die gewond raakte in Gents kinderdagverblijf, is overleden

Zes maanden oude baby die gewond raakte in Gents kinderdagverblijf, is overleden
Beeld Sabine Van Damme

Het meisje van zes maanden oud dat levensgevaarlijk gewond raakte in het kinderdagverblijf ’t Sloeberhuisje in de Gentse deelgemeente Mariakerke, is overleden. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen. De verantwoordelijken van de crèche die opgepakt werden voor verhoor, hebben een nacht in de cel doorgebracht en verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Gent.

Het UZ Gent had gisterenochtend het parket ingelicht dat een baby een ernstig hersentrauma had opgelopen in onduidelijke omstandigheden. Het meisje was een dag eerder door de mug naar de spoeddienst van het ziekenhuis gebracht, na een oproep vanuit het kinderdagverblijf in Mariakerke. Het kind verkeerde in levensgevaar en haar toestand was kritiek. Vandaag bevestigde het parket dat het meisje overleden is.

Het parket stelde een wetsarts aan en de onderzoeksrechter liet de crèche verzegelen. Er vond een uitgebreid onderzoek in de crèche plaats en drie verantwoordelijken werden opgepakt. Het gaat om de uitbaatster, haar vader en een medewerker. Ze hebben een nacht doorgebracht in de cel en verschijnen in de loop van vrijdag voor de onderzoeksrechter, die zal beslissen of ze aangehouden worden.