Brighton (Verenigd Koninkrijk).
Volledig scherm
Brighton (Verenigd Koninkrijk). © REUTERS

OVERZICHT. Eunice houdt lelijk huis in West-Europa: dodelijke slachtoffers in Ierland en Nederland, hardste windstoot ooit gemeten in Engeland

Op dit moment begeeft storm Eunice zich vanuit het zuidoosten van Engeland richting België, Nederland en Frankrijk. In Londen en het zuidoosten van Engeland geldt code rood. Intussen zetten ook ons land, Nederland en Frankrijk zich schrap voor het hoogtepunt van de storm. Een overzicht van de situatie in andere landen. 

  1. Federaal parket trekt dossier van vermoorde Laura Trappeniers en haar verdwenen echtgenoot op Tenerife naar zich toe

    Federaal parket trekt dossier van vermoorde Laura Trappe­niers en haar verdwenen echtgenoot op Tenerife naar zich toe

    De bevoegde Belgische autoriteiten hebben gisteren besloten om het dossier van de op Tenerife vermoorde Laura Trappeniers (66) en haar nog altijd vermiste echtgenoot Marc Olbrechts (71) naar het federale niveau te tillen. Concreet kan het federaal parket nu ook onderzoeksdaden voorstellen aan het Spaanse gerecht en manschappen sturen. Het blijft voorlopig een mysterie wat er precies is gebeurd, stelt onze collega ter plaatse op het Spaanse eiland vast.
  2. Koning huldigt hyperambitieus Belgisch miljardenproject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijkheid?
    PREMIUM
    12

    Koning huldigt hyperambi­ti­eus Belgisch miljarden­pro­ject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijk­heid?

    Aan grootse woorden en ambities geen gebrek in de woestijn van Namibië, op 8.000 kilometer van Brussel. Met de aankondiging van een investering van net geen 3 miljard euro in een groene waterstoffabriek en de bouw van een gloednieuwe haven van 1.300 hectare, zag Namibië koning Filip graag komen. Welke plannen zijn aangekondigd? Waarom trekken onze bedrijven daarheen? Hoe helpen ze ons en de Namibiërs vooruit? En hebben ze kans op slagen? “Het project is stilaan too big to fail.”