© Ward Bosmans

Omgewaaide boom vernielt twee geparkeerde wagens in Blaasveld: “We wisten dat dit ooit zou gebeuren”

Blaasveld -

In het centrum van Blaasveld (Willebroek) viel vrijdagnamiddag een grote boom op twee geparkeerde wagens en tegen de gevel van een huis. Gelukkig zijn er geen slachtoffers, maar de materiële schade is groot. Een van de twee wagens is volledig vernield.

Ward Bosmans

Rond 16.20u viel op het Wouters-Lefebvreplein in het centrum van Blaasveld op twee geparkeerde wagens en beschadigde de gevel en het dak van twee huizen. Door de felle windstoten van de storm Eunice brak een boom af die op het kerkhof van Blaasveld stond. Als bij wonder vielen er geen slachtoffers, maar de materiële schade is groot. Een van de twee geparkeerde wagen is compleet vernield, de andere werd ook zwaar beschadigd. De boom raakte ook een deel van het dak en de gevel van een huis aan de overkant van de straat. De boom versperde de weg waardoor het verkeer plaatselijk moest omrijden. De brandweer Rivierenland kwam ter plaatse om de boom op te ruimen.

“We wisten dat dit ooit zou gebeuren”, zegt buurtbewoner Kenny De Borger. “We hebben al verschillende keren naar de gemeente gebeld om melding te maken van takken die afbraken. Er werd jammer genoeg nooit iets aan gedaan.”

Guy Franquet zag de boom op zijn wagen vallen en heeft ook schade aan het dak van zijn woning. “We hebben inderdaad al verschillende keren melding gemaakt van vallende takken. Er werd niets aan gedaan omdat de bomen eigendom zijn van de kerkfabriek. Gelukkig dat er geen slachtoffers zijn want dit had veel erger kunnen aflopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER