OVERZICHT. Zo groot is de stormschade in de provincie Antwerpen na doortocht van storm Eunice

De zware storm Eunice is vrijdagavond eindelijk gaan liggen, maar intussen liepen er in het hele land meldingen van grote schade binnen. Ook de provincie Antwerpen bleef niet gespaard. In Berchem belandde een standbeeld tussen enkele geparkeerde auto’s, in Puurs vloog de haan van de kerktoren en op de Turnhoutsebaan kwamen dakpanelen op de rijbaan terecht. Een overzicht.

David Van Turnhout

LEES OOK. Eén dode en twee mensen kritiek door storm Eunice: zeventiger sterft nadat hij in water belandt, tak valt op jogger (18) en man krijgt zonnepaneel op hoofd

Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout zijn panelen van een zijmuur van een appartementsgebouw deels weggeblazen door het hevige stormweer. Verschillende panelen belandden op de weg, maar als bij wonder raakte daarbij niemand gewond.

 ©  rr

LEES OOK. Waanzinnige beelden: storm Eunice blaast panelen van appartement in Borgerhout weg

In de Fruithoflaan in Berchem blies de wind het beroemde beeld ‘Puff Marshie’ van zijn sokkel. Het belandde tussen enkele geparkeerde auto’s.

 ©  rr

Ook het dak van ZNA Middelheim in Wilrijk moest eraan geloven door de hevige stormwind. Niemand raakte daarbij gewond. De brandweer kwam ter plaatse.

“Het gaat om het dak van de technische afdeling van het hoofdgebouw. Er is geen gevaar voor de patiënten of het personeel. Voor de veiligheid werd de gang tussen het hoofdgebouw en het kinderziekenhuis afgesloten”, zegt ZNA-woordvoerder Tom Van de Vreken

 ©  rr.

In Hingene (Bornem) vernielde Eunice (Bornem) het dak van de kantine van kvk Hingene. Er was niemand in de kantine aanwezig. De schade is zeer groot. De brokstukken zijn op een aanpalend terrein terechtgekomen.

 ©  rr

In de Kuitegemstraat in Sint-Amands heeft de muur van een woning het begeven door de beukende wind. De brokstukken belandden op een geparkeerde wagen. Niemand raakte gewond.

 ©  rr

De windhaan en het kruisbeeld op de kerktoren van Puurs konden niet op tegen de felle windstoten en kwamen los. Ze bleven hangen aan de kabel van de bliksemafleider.

 ©  rr

In de Jachtwachterdreef in Schoten viel een boom op een vrijstaande woning. Het dak is vernield.

 ©  rr

Aan de spoorwegstraat in Turnhout kwam een deel van een gevel naar beneden. Er waren al sloopwerken bezig aan het gebouw, maar de wind hielp een handje.

 ©  rr

Op tal van andere plaatsen waaiden tientallen bomen om en raakten woningen en auto’s beschadigd. Dat zorgde tegen 19 uur voor meer dan 900 oproepen bij de brandweer zone Antwerpen. 600 van deze oproepen kwamen binnen via het e-formulier. Intussen geven de hulpdiensten aan dat de snelheid van de meldingen duidelijk afneemt. De meerderheid van interventies heeft te maken met loshangende of weggevlogen daken (roofing, panelen, ...), aldus de brandweer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER