© Serge Minten

Tuur Lambrecks blij met elke speelkans bij Sporting Hasselt: “Serieuze aanpassing”

Verschillende jongeren grepen hun kans door blessures in de afgelopen weken. Een van hen is verdediger Tuur Lambrecks (18). Door de blessure van Ofori mocht de jonge Kuringenaar nu al twee keer op rij starten centraal achterin.

Frederik Baeten

Sporting Hasselt krijgt zaterdagavond (20.00u) nummer vijf Cappellen over de vloer. Bij Sporting grepen de jongste weken door blessures verscheidene jongeren hun kans. Eén van hen is Tuur Lambrecks (foto). De 18-jarige Kuringenaar mocht - door de blessure van Ofori - nu al twee keer op rij starten centraal achterin.

“Natuurlijk had ik niet verwacht dat die speelkansen er zo snel gingen komen”, reageert Lambrecks. “Maar ik ben er heel blij mee. Het is wel een serieuze aanpassing in vergelijking met de beloften. Het grootste verschil is het tempo en de snelheid van uitvoering”, vertelt de student kinesitherapie, die met een goed gevoel uitkijkt naar de komst van Cappellen. “We hebben veel vertrouwen getankt in Londerzeel. Op die manier moeten we verder. Vol vooruit met geloof in eigen kunnen”, besluit Lambrecks.

Ofori en Berben zijn weer beschikbaar. Simon Bracké tekende voor komend seizoen een overeenkomst met KVK Tienen. (frba)

De kern: Ghijsens, Demirsoy, Mombaerts, Ofori, Nelissen, Heeren, Maus, Bracké, Maes, Berben, Deville, Bastiaens, Lambrecks, Huygen, Haenen, Dassen.