De beelden van de colonne zijn indrukwekkend.
Volledig scherm
De beelden van de colonne zijn indrukwekkend. © Toon Verheijen

Drukke nacht voor Antwerpse politie tijdens eerste ‘feestnacht' na versoepelingen, ambulance zeven keer opgeroepen voor gewonden na vechtpartijen

AntwerpenDe politie van Antwerpen heeft een drukke ‘feestnacht' achter de rug. Het moest verschillende keren tussenkomen voor vechtpartijen waarbij ook zeven keer een ambulance ter plaatse moest komen. Daarnaast waren er ook wildplassers en dronken personen. Een portier aan een horecazaak werd opgepakt omdat hij nog een celstraf had openstaan. 

  1. REEKS. Onze man fileert Antwerps cultuurleven én deelt gratis tickets uit: “De Studio is véél meer dan één persoon”
    PREMIUM
    GRATIS TICKETS

    REEKS. Onze man fileert Antwerps cultuurle­ven én deelt gratis tickets uit: “De Studio is véél meer dan één persoon”

    De Koekenstad blijft dé cultuurstad van Vlaanderen. Onze man fileert maandelijks het culturele nieuws in de stad en omgeving, prijst de hoogtepunten die zijn pad kruisen en is jouw gids voor de komende weken. Alsof hij de affiche voor muziek, theater, film en kunst is op de toiletten van één of andere schimmige kroeg. Al dan niet beklad met obscene graffiti. Én er zijn gratis tickets te winnen voor onder andere Taylor Swift Night, Frank Focketyn, Sien Eggers, Guga Baúl, Laura Tesoro, Slongs, School is Cool, Used, Roger Sanchez, De Roma, Trix, Plein Publiek én uiteraard De Studio.
    Antwerpen
  2. Creatieve hotspot Het Bos viert 10 jaar met marathonfeest: “Onze mailbox ontploft dankzij jongeren boordevol goeie ideeën”
    PREMIUM

    Creatieve hotspot Het Bos viert 10 jaar met marathon­feest: “Onze mailbox ontploft dankzij jongeren boordevol goeie ideeën”

    In het Antwerpse jeugdwerk blijf het dit jaar– na Kavka, Trix en Vizit – jubileumfeesten regenen. Ook creatieve hotspot Het Bos op de Ankerrui mag tien kaarsjes uitblazen. Alle aspecten van tien jaar sociocultureel werk – vooral door en voor jongeren – komen deze maand aan bod in één marathonfeest van tien dagen lang. “We komen van een kraakpand waar we bij stormweer de artiesten moesten beschermen met parasols. Er is gelukkig veel veranderd in al die tijd.” Toch zien de mensen van Het Bos hoe het nog beter kan.
    Antwerpen