Sven Nys en Toon Aerts op het WK veldrijden.
Volledig scherm
Sven Nys en Toon Aerts op het WK veldrijden. © BELGA

“Geschrokken en aangeslagen”: Nys spreekt over positieve dopingtest van Aerts, die mogelijk nog weken moet wachten op resultaat van B-staal

VeldrijdenSven Nys heeft zich voor het eerst uitgelaten over de positieve dopingtest van Toon Aerts. Het nieuws kwam hard binnen, maar Baloise Trek Lions steunt de veldrijder nog steeds. Wel is het mogelijk nog weken wachten op het resultaat van het B-staal. 

32 reacties

  • Benny Bertrant

    2 jaar geleden
    Wie zegt er dat Aerts met zijn(2) 2de plaatsen 16-1/ 22-1 naar de dopingcontrole moest? De winnaar wordt verplicht te gaan de 2 of3 andere worden getrokken. En indien deze hebben opgegeven of zelfs niet gestart zijn moeten ze wachten tot NA de wedstrijd wanneer deze lijst wordt opgehangen met naam en deelnemingsnummer. Controleurs komen maar op de wedstrijd indien deze reeds is gestart zodat men dit niet weet voor de wedstrijd begint dat deze al dan niet komen controleren.
  • Dirk Zwartenbriek

    2 jaar geleden
    Welke renner rijd daar tegen 40km/u op groenten en fruit ? Die dat geloven kennen niets van de sport ik wel want ik reed 5 km/u minder en trainde als een beest
  • Eduard Pelckmans

    2 jaar geleden
    Als de test op 22/01 al geanalyseerd werd dan weet men het toch? Niemand spreekt hierover en dat is toch niet te begrijpen. Waarom zo een staal en het B-staal zo lang uitstellen? Een analyse geeft toch geen zo een grote achterstand voor andere prioritaire ana&lyses?
  • lode wijk

    2 jaar geleden
    B staal is meestal zeffde resultaat als A staal, dus kleine kans, maar wie is de dader de trainer, de renner of de leverancier, dat is van groot belang, voor de gehele ploeg.
  • Freddy van Puymbrouck

    2 jaar geleden
    Hoe sommige mensen zo naïef kunnen zijn zal ik nooit begrijpen. Kijk eens naar de geschiedenis van de wielersport. Of lees het rapport eens '' Meedoen of stoppen'' over de dopingcultuur in de Nederlandse wielersport. Je geloofd je ogen niet als je leest wat er allemaal gebeurd in het peloton.Wat daar gebeurd is gebeurde overal en gebeurd ook nu nog. Men is alleen veel slimmer en professioneler geworden en de positieve gevallen zijn werkongevallen.