De ferry Olympia

Nog 12 vermisten na brand op ferry voor kust van Korfoe

De Griekse hulpdiensten zijn nog steeds op zoek naar 12 vermisten. Zo’n 24 uur geleden brak er een zware brand uit op een ferryboot voor de kust van het Griekse eiland Korfoe.  Er konden  278 mensen gered worden. 

De brand voor de kust van Korfoe op de ferry Olympia van de Italiaanse rederij Grimaldi was deze ochtend nog niet helemaal geblust. Op televisiebeelden is nog steeds een enorme rookpluim te zien. De Griekse minister van Scheepvaart, Giannis Plakiotakis, zei dat er een helikopter en verschillende schepen naar het gebied gestuurd zijn om te helpen met blussen.

Gisteren konden 278 mensen gered worden. Minstens tien van hen werden opgenomen in het ziekenhuis. Ook de twee personen die vastzaten in het ruim, konden van het schip worden gehaald. Volgens de Griekse autoriteiten zouden de passagiers allemaal vrachtwagenchauffeurs zijn, afkomstig uit Bulgarije, Griekenland, Turkije en Litouwen.

De ferry Olympia

Zeven Bulgaren, drie Grieken, een man uit Turkije en een uit Litouwen zijn nog vermist,  zei de Griekse kustwacht. De vermiste chauffeurs zouden ervoor gekozen hebben om in hun vrachtwagens te slapen in plaats van in de overvolle slaapplaatsen op het schip, dat hebben verschillende chauffeurs gemeld die door de Griekse staatstelevisie werden geïnterviewd.

Onder de geredde passagiers waren ook twee Afghanen, die niet op de passagierslijst stonden. De vrees bestaat dat er nog anderen illegaal meereisden met de ferry.

De ferry was vertrokken in de Griekse haven van Igoemenitsa en onderweg naar Italië. Er waren minstens 290 mensen aan boord. Er loopt een onderzoek, maar volgens verschillende bronnen begon de brand mogelijk in een vrachtwagen in het ruim. 

Bekijk hier beelden van de brand:

Videospeler inladen...
De ferry Olympia

Meest gelezen