© AFP

29-jarige Amerikaan wordt tegenstander van David Goffin in tweede ronde

Sam Querrey (ATP 40) wordt de tegenstander van David Goffin (ATP 11) in de tweede ronde van het ATP-tennistoernooi van het Mexicaanse Acapulco (hard/1.491.310 dollar). De 29-jarige Amerikaan klopte dinsdag in de eerste ronde de Brit Kyle Edmund (ATP 45), de setstanden waren 6-2, 4-6 en 6-3.

Maandag al verzekerde ook vijfde reekshoofd Goffin zich van een plaatsje in de tweede ronde, de Belgische nummer één nam makkelijk de maat van de Fransman Stéphane Robert (ATP 80): 6-1, 6-2. Voor de 26-jarige Luikenaar wordt het zijn derde onderlinge confrontatie met de drie jaar oudere Querrey, Goffin leidt met 2-0. Vorig jaar én in 2015 klopte hij hem op het ATP-toernooi van het Canadese Toronto.

Goffin is de enige landgenoot op het ATP-toernooi van Acapulco. Het Servische topreekshoofd Novak Djokovic (ATP 2), klopte dinsdag in zijn openingswedstrijd de Slovaak Martin Klizan (ATP 62) met 6-3 en 7-6 (7/4). De als vierde geplaatste Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8), de titelverdediger op het ‘Abierto Mexicano Telcel’, won in de eerste ronde met 7-6 (9/7) en 6-3 van de Fransman Gilles Simon (ATP 25). Winnen Thiem en Goffin allebei hun tweederondepartij, komen ze in de kwartfinales tegen mekaar uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer