Koning Paola neemt geen blad voor de mond in de reportage.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Paola neemt geen blad voor de mond in de reportage. © RTBF/BELGA - Fotomontage HLN

Regisseur Nicolas Delvaulx kreeg ‘carte blanche’ voor docu rond koningin Paola: “Ze beseft zélf dat ze niet populair is”

Royalty“Ze gaven me 1 kans op 100 dat ’t zou lukken.” Maar kijk: het is regisseur Nicolas Delvaulx (52) gelukt om een persoonlijke documentaire over koningin Paola te maken, mét haar medewerking. En nee, het is geen reactie op de pijnlijke ontboezemingen van Delphine (53) eerder dit jaar. In ‘Paola, Côté Jardin’ - dat zondag wordt uitgezonden op Eén - wil de koningin enkele misverstanden de wereld uithelpen, want ze heeft het allerminst makkelijk gehad. “‘Ik maakte enkele foutjes’, heeft ze me gezegd, ‘en ik kreeg meteen een lawine van kritiek over me heen.’”

17 reacties

  • Cecarine De Smet

    2 jaar geleden
    Als ze dit maar weet, ze heeft zichzelf ongeliefd gemaakt, maar nu ze bejaard is , is ze een lieve warme oma en dat siert haar
  • Hans Bolsens

    2 jaar geleden
    Spijtig dat ze destijds openlijk op TV zei dat Nederlands een domme taal is en het altijd heeft vertikt om het te leren. Komt daar dan nog bij dat ze altijd heeft gezegd België te verlaten als Filip koning zou worden. 21 juli interesseert haar ook geen zak. Nochtans worden onze vorsten daar jaarlijks nog rijkelijk voor betaald, ook al komen ze niet. Wie is hier dan de pineut. Empathie moet je niet te veel gaan verwachten.
  • Paula D'hont

    2 jaar geleden
    Een vrouw zoals de meeste, het ziet er ook een gezellige warme vrouw uit wat we toch niet echt wisten van haar. En geweldig eerlijk. Proficiat.
  • inge samyn

    2 jaar geleden
    Zij is een zeer mooie dame . En eerlijk . Dat kan van velen anderen niet gezegt worden . Ze bewijst nu dat niemand perfect is . De eerlijkheid siert haar .
  • emiel wouters

    2 jaar geleden
    Spijtig dat je op die ouderdom nog in de belangstelling wil staan. Maar wat ik niet gehoord heb in de docu, Is dat ze ooit eens aangeklopt hebben bij het OCMW omdat ze niet genoeg hadden, en de verwarming niet meer konden betalen.