Queen is besmet met corona: "Slechts milde symptomen, blijft komende week wellicht lichte taken uitvoeren" 

De Britse koningin Elizabeth II, 95 jaar intussen, heeft positief getest op het coronavirus, zo laat het Britse koningshuis weten. De Queen ervaart "milde symptomen" en kan nog altijd "lichte taken" op zich nemen, klinkt het.

"De Queen heeft vandaag positief getest op COVID-19", klinkt het in een mededeling van Buckingham Palace. "Hare Majesteit ervaart milde verkoudheidssymptomen, maar verwacht de komende week lichte taken te blijven uitvoeren in Windsor." Ze zal - uiteraard - medisch opgevolgd worden en zich isoleren, luidt het verder nog.    

BEKIJK - De Britten zijn erg bekommerd om het welzijn van koningin Elizabeth II: "Ze is zo'n beetje ieders moeder geworden":

Videospeler inladen...

Er wordt sinds vorige week druk gespeculeerd in de Britse pers over de gezondheidstoestand van de Queen. Waarom? Haar zoon kroonprins Charles (73) testte op 10 februari positief en zou kort voordien nog met zijn moeder hebben afgesproken. Enkele dagen later testte ook de hertogin van Cornwall positief, Camilla (74), de echtgenote van Charles. Waar de Queen de besmetting exact heeft opgelopen, blijft giswerk. In elk geval zijn er mediaberichten dat er besmettingen zijn onder het personeel op Windsor.

2021 Clarence House

Buckingham Palace stuurt zelden een verklaring uit over de gezondheidstoestand van het staatshoofd. Dat vinden ze een privézaak en bovendien willen ze het grote publiek niet (onnodig) verontrusten. Enkel als het niet anders kan, volgt een - meestal korte, vrij algemene - mededeling. 

De geruchten zwollen aan toen de Queen virtuele audiënties hield, maar afgelopen woensdag ontving ze opnieuw fysiek bezoek op Windsor Castle (zie foto onder). Ze praatte met de vertrekkende en nieuwe Britse minister van Defensie. Toen viel op dat ze geen mondmasker droeg en dat ze opnieuw een wandelstok (het exemplaar van wijlen prins Philip trouwens) gebruikte. "Zoals je kan zien, gaat bewegen moeilijk", zei ze tegen haar gasten.

De Britse premier Boris Johnson heeft via Twitter in naam van iedereen veel beterschap gewenst aan de Queen. 

The Royal Family/Facebook

De Queen viert dit jaar haar jubileum: ze zit sinds 6 februari – de dag dat haar vader koning George VI stierf - 70 jaar op de troon. Begin juni staan er grote straatfeesten, een concert met wereldberoemde artiesten en een heuse dessertwedstrijd op de feestelijke planning. 

Lees ook het artikel: "Queen Elizabeth II zit 70 jaar op de troon: hoe ze kalmpjes alle stormen overleefde"

De Queen 70 jaar op de troon samengevat in enkele minuten, bekijk hier de mijlpalen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen