“Nee, ananas hoort écht niet thuis op een pizza”: 5 pizza-chefs over hoe je zelf het perfecte exemplaar maakt thuis
Wie niet in Italië geraakt deze zomer niet getreurd: ook thuis kan je genieten van een heerlijke pizza in warme temperaturen op je terras. Al kan je niet elke pizza zomaar ‘pizza’ noemen volgens deze 5 pizza-chefs uit Brugge, Genk, Gent, Leuven en Antwerpen. We passeerden om te weten te komen hoe je best aan de slag gaat met deeg en beleg om dat vleugje Italië op tafel te krijgen. En bak je die dan in een houtoven of een gasoven? “Een goede pizza telt maar drie of vier ingrediënten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zo doe je gezond mee aan de ramadan: “Mensen grijpen vaak meer naar energierijk eten, maar dat is niet nodig”
-
PREMIUM
"Wij bestellen nog maar één glas wijn": 50 Vlamingen delen hoe ze besparen op de restaurantrekening
Restaurants zijn vandaag 15 procent duurder dan twee jaar geleden. En dat voelen we: onze HLN-rondvraag toont dat een op de twee Vlamingen minder uit eten gaat. Geldexpert Stijn Baert en trendwatcher Saskia Neirinckx verhelderen waarom prijzen zo stijgen, en vijftig Vlamingen verklappen hoe ze de kosten van hun etentjes drukken. “In zo’n restaurant geniet je soms voor 19 euro van soep, voor-, hoofd- en nagerecht.” -
HLN Shop
Smakelijk eten voor een (h)eerlijke prijs: deze vier scherp geprijsde kookboeken tik je nu op de kop
Wil je je gasten trakteren op een heerlijke paasbrunch? Of heb je deze vakantie gewoon eindelijk tijd om terug meer ‘homemade’ aan je maaltijden toe te voegen in plaats van het noodgedwongen ‘kant-en-klaar’? Een kookboek komt dan wellicht goed van pas. HLN Shop ging op koopjesjacht en kwam terug met vier smakelijke titels voor een klein(er) prijsje. -
-
Waarom moet je best een glas water drinken als je 's ochtends wakker wordt?
-
PREMIUM
Van arroseren tot stomen: Piet Huysentruyt legt populairste kooktechnieken uit recepten uit. “Kook deze groenten nooit onder een deksel”
Blancheren, pocheren, arroseren, deglaceren, ... Eens je de kooktechnieken onder de knie hebt die topchefs gebruiken, tover je altijd fantastische maaltijden op tafel. Piet Huysentruyt legt uit op welke manier je altijd sappig vlees, perfect krokante frieten of lekker gekarameliseerde groenten bereidt. Met telkens een éxtra tip van de meester. “Een pan met antiaanbaklaag geeft géén lekkere saus.” -
Livios
Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
Kleine thuisbatterijen en zonnepanelen met een stopcontactstekker: ze bestaan, maar of je ze in België ook mag gebruiken, is niet duidelijk. Synergrid, de Belgische netbeheerderskoepel, wil daar verandering in brengen, omdat de vraag vanuit de markt zou toenemen. Maar is dat echt zo? Zijn de toestellen veilig en voordelig? En kun je ze in elke woning gebruiken? Bouwsite Livios vroeg het aan energie-expert Dirk Van Evercooren. -
Deze rode 'superfood' kan je sportprestaties verbeteren: "Wordt al gebruikt in wielerwereld”
-
OPROEP. Hoe vaak ga jij nog op restaurant? En pas je trucjes toe om te besparen?
-
Waarom sandwiches uit een plastic zak een maand lang goed blijven en die van de bakker niet
Wie verse sandwiches koopt bij de bakker heeft ongetwijfeld al gemerkt dat die na drie dagen hard zijn. Dat is niet het geval als je een zak sandwiches in de supermarkt koopt. Hoe komt het dat zo’n zak soms tot 30 dagen goed blijft? Wat zit daar dan allemaal in? Hoofdlector Ingrid De Leyn van Food Technology, Safety and Health (UZ Gent) legt uit. -
PREMIUM
Dominique Persoone proeft 12 paaseitjes uit de supermarkt: “5 miskopen, maar 3 eitjes krijgen topscore”
De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” -
Zoveel paaseitjes kan je gemiddeld per dag eten voor je 1 kilo bijkomt (en dat valt best mee)