Een vlag met het logo van Extinction Rebellion.
Volledig scherm
Een vlag met het logo van Extinction Rebellion. © REUTERS

Extinction Rebellion plakt posters op verlichte ramen van modewinkels in Nieuwstraat

 Activisten van Extinction Rebellion hebben in de nacht van zaterdag op zondag in de Brusselse Nieuwstraat posters opgehangen op de verlichte ramen van een aantal grote modewinkels, met als boodschap “Vergeet het licht niet uit te doen”. Dat heeft de milieubeweging zondag laten weten.

  1. Onderzoekscommissie doet 137 aanbevelingen na VRT-reeks ‘Godvergeten’: regeringscommissaris en oprichting van herstelfonds
    1

    Onderzoeks­com­mis­sie doet 137 aanbevelin­gen na VRT-reeks ‘Godverge­ten’: regerings­com­mis­sa­ris en oprichting van her­stelfonds

    De onderzoekscommissie in de Kamer naar kindermisbruik en seksueel geweld, binnen en buiten de Kerk, heeft 137 aanbevelingen goedgekeurd. Zo beveelt de commissie een gecoördineerde aanpak aan, met de aanstelling van een commissaris voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld op minderjarigen en kwetsbare personen. Nadat de Hoge Raad van Justitie vorige maand in een rapport een reeks disfuncties had vastgesteld tijdens Operatie Kelk, wordt ook de oprichting aanbevolen van een nieuwe onderzoekscommissie hierover.
  2. ‘Spinazieversie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?
    PREMIUM
    12

    ‘Spinazie­ver­sie’ van TikTok beschermt Chinese kinderen. Kunnen wij er iets van leren?

    TikTok is in China enkel beschikbaar in de vorm van een speciale versie: Douyin. Het algoritme van de Chinese TikTok zou veel minder agressief zijn dan de westerse versie. Kinderen krijgen er video’s voorgeschoteld over wetenschap en geschiedenis. Het zou hét bewijs zijn dat de app onze kinderen bewust dommer maakt. Is dat zo? Wat is het verschil tussen TikTok en Douyin? China-expert Dorien Emmers (KU Leuven) legt uit. “Als we hier per wet de schermtijd van kinderen zouden beperken, zou daar zware kritiek op komen.”