Schepen Kvikvinia stelt voor om het Lokaal Overleg Kinderopvang te integreren in en met de diensten van Huis van het Kind. “Een win-win voor iedereen”, klinkt het. © rudc

Meerjarenplanning financiën Sint-Truiden opnieuw ter stemming op gemeenteraad

Sint-Truiden -

Na een klacht van oppositiepartij Vooruit werden de begrotingsplannen van het stadsbestuur van Sint-Truiden door de Limburgse gouverneur vernietigd. Schepen van Financiën, Jo François (N-VA) zal maandagavond op de raad een nieuw voorstel indienen. De gemeenteraad is vanaf 20.00 uur live te volgen.

Vooral het bedrag voor de verkoop van stadseigendommen, goed voor 16 miljoen euro, zal sterker moeten gestaafd worden. Groen spreekt van zware inschattingsfouten over bepaalde bouw- of landbouwgronden en wil op de raad aantonen dat de cijfers niet kloppen. Ook de opvallend snelle verkoop van een gebouw met een schattingswaarde van 2.150.000 euro, dat niet fatsoenlijk op de markt werd gebracht, blijft een doorn in het oog van fractieleider Peter Van Dam.

Schepen voor Kinderopvang, Nina Kvikvinia (N-VA) zal aan de raad vragen om de gemeentelijke adviesraad LOK en het netwerk van Huis van het Kind met elkaar te integreren. “Dat zal een grote meerwaarde betekenen voor onze Truiense gezinnen, bijvoorbeeld qua gezinsondersteunende diensten. Ik wil meer dynamiek en meer efficiëntie”, zegt Kvikvinia.

Vooruit vraagt aan het stadsbestuur om de energiefactuur van de Truienaar te verlichten via het uitkeren van een extra dividend van Greensky, een coöperatieve vennootschap waarvan de stad deel uitmaakt. De partij hoopt de raadsleden mee te krijgen in het systeem van de gele doos, bestemd voor 65-plussers en chronisch zieke personen. “Het is een eenvoudig, goedkoop en beproefd concept voor het doorspelen van medische informatie en het verhoogt de veiligheid van zorgbehoevenden”, klinkt het bij Vooruit.

Ten slotte is het afwachten hoe Ingrid Kempeneers (CD&V) zich op haar eerste gemeenteraad als waarnemend burgemeester toont in de verschillende debatten. (rudc)

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    Beste van Plus

    Lees meer