Radio 2

Opnieuw rellen tussen supporters van KV Kortrijk en Zulte Waregem: "Gemaskerde mannen sloegen er op los"

Tijdens de derby tussen KV Kortrijk en SV Zulte-Waregem zaterdagavond kwam het tegen het einde van de match tot rellen. "Het was de hele match onrustig", zegt woordvoerder Thomas Detavernier van de politie Kortrijk. Daarna moest ook het signalisatiebord op de E17 dat de afrit 5 naar Waregem aangeeft, eraan geloven. Enkele supporters van KV Kortrijk pasten het bordje waar normaal enkel "Waregem" op staat aan naar "KVK 5-0 Waregem". 

De spanningen liepen hoog op tijdens de match tussen KV Kortijk en SV Zulte-Waregem gisterenavond in het stadion in Kortrijk. De supporters van Zulte-Waregem zwaaiden met Bengaals vuur, een mengsel van buskruit en metaalpoeder dat een fel en brandende, gekleurde vlam afgeeft. Daarop klommen verschillende gemaskerde mannen van KV Kortrijk in hun bezoekersvak waarop het gevecht uitbarstte. Ook de stewards deelden in de klappen. Vijf stewards raakten gewond, waarvan drie ernstig.

"We hebben een honderdtal voorwerpen met pyrotechnisch materiaal in beslag genomen", zegt woordvoerder Thomas Detavernier van de politie Kortrijk. "Op dit moment is nog niemand gearresteerd. Maar het onderzoek loopt volop. We maken gebruik van de camera- en dronebeelden. Ook een bewijsteam van de Federale Gerechtelijke Politie was aanwezig tijdens de match."

Het is de tweede keer in korte tijd dat er sprake is van geweld tijdens een thuismatch van KV Kortrijk. Begin deze maand kreeg een steward zware klappen tijdens de match tegen Antwerp. De stad Kortrijk en de politie zitten maandag samen voor een spoedoverleg met KV Kortrijk.

(lees verder onder de foto:)

Radio 2

Verkeersbord Waregem aangepast

Enkele supporters van KV Kortrijk waren bijzonder trots op de prestatie van hun ploeg. Dat wilden ze er graag nog eens inwrijven bij de tegenstand. Ze pasten zaterdagavond het verkeersbord aan de afrit 5 naar Waregem op de E17 aan. Het bordje op 400 meter van de afrit werd zodanig aangepast zodat de 5-0 overwinning duidelijk werd. In plaats van "Waregem" staat nu "KVK 5-0 Waregem" te lezen. Met behulp van het spandoek "Derbyheersers" en wat Bengaals vuur, wachtten ze de bus met de spelers en entourage van Zulte Waregem op. 

Meest gelezen