©  Isosport

Leistner na Truiense zege tegen OHL: “Nog nooit in zulke gekke omstandigheden gespeeld”

Op een stormachtig Stayen pakten de Kanaries hun vijfde thuisoverwinning en een knappe 9 op 9. “Met dank aan de fans”, reageerde aanvoerder Toni Leistner, die na zijn vijfde gele kaart geschorst is tegen Oostende.

Pieter Vanlommel

De hardbevochten zege tegen een stug OH Leuven zorgde voor glunderende Kanaries in de catacomben. “De eerste keer dat we 9 op 9 pakken dit seizoen”, stelde Leistner genoegzaam vast. “In de tweede helft speelden we tegen de wind in, daarom kwamen we er moeilijker uit. Maar we konden de voorsprong toch vasthouden en zelfs nog een tweede goaltje maken. We mogen trots zijn op deze prestatie. Met dank ook aan de fans, die ons van de eerste tot de laatste minuut hebben gesteund.”

Gemakkelijk voetballen was het nochtans niet op Stayen, met storm Franklin die zich liet gelden en de bal allerlei vreemde capriolen liet maken. “Het was echt ‘crazy’”, lachte Leistner. “Ik heb nog nooit in zulke omstandigheden gespeeld. De wind draaide voortdurend naar een andere richting waardoor het heel moeilijk was om te anticiperen. Als verdediger kan dat eigenlijk alleen maar slecht uitdraaien. Maar we hielden toch maar mooi de nul.”

 ©  Isosport

Lof voor Dony

De grootste verrassing op het wedstrijdblad was de naam van Arnaud Dony. De 18-jarige Luikenaar debuteerde met veel branie op de linkerflank en speelde zich zo in de harten van de thuisfans. “Hij traint ook met veel vertrouwen, dus we hadden totaal geen schrik dat hij door het ijs zou zakken”, aldus Leistner. “Arnaud heeft getoond dat hij een groot talent is en dat hij ons meer opties bezorgt. Hopelijk kan hij volgende keer de volle 90 minuten spelen”, duidde Leistner op de blessure die de tiener opliep aan het begin van de tweede helft.

Arnaud Dony. ©  Dick Demey