“Het Oekraïense leger wil zich niet laten provoceren. Ze weten namelijk dat het minste incident voldoende kan zijn om Rusland een aanleiding te geven over te gaan tot een aanval", zegt Robin Ramaekers.
Volledig scherm
PREMIUM
“Het Oekraïense leger wil zich niet laten provoceren. Ze weten namelijk dat het minste incident voldoende kan zijn om Rusland een aanleiding te geven over te gaan tot een aanval", zegt Robin Ramaekers. © AFP/ Ukrainian Armed Forces

VTM NIEUWS-reporter Robin Ramaekers ziet hoe geweld toeneemt aan de Oekraïense frontlijn: “Kraters van een meter diep en exploderende kogels”

Als enige Belgische reporter zit VTM-journalist Robin Ramaekers momenteel in Oost-Oekraïne aan het front. Hij stelt vast dat de situatie er grimmiger wordt. “De pro-Russische separatisten worden driester”, vertelt hij van op een militaire basis. “Bij de Oekraïense bevolking begint de angst voor een escalatie te groeien.”

35 reacties

  • Danny Buyse

    2 jaar geleden
    @AlfonsVanacker, als Poetin zoveel slimmer is dan het westen, hoe komt het dan dat de economie inhoud van het grote Rusland te vergelijken is met de Benelux? Ik wil de mensen die daar in armoede leven geen eten geven.
  • Roger Decuypet

    2 jaar geleden
    En dit enkel door de schuld van Amerika en Europa , Oekraïne is geen NATO land en waarom al ons belastings geld ginder heen sturen om wapens aan te kopen , die 15 miljard euro kon beter besteed worden in Europa hier is nog armoede genoeg
  • Kevin van Goethem

    2 jaar geleden
    Wat westerse leiders ook zeggen, ik kan ze niet meer geloven. Liegen en bedriegen is alles wat ze doen. Van mij gemeente tot de navo,... altijd de burgers bedriegen. Dus poetin zal het wel bij het rechte eind hebben.
  • Guido De deken

    2 jaar geleden
    Dus als Marokko morgen Vlaandereen onafhankelijk verklaard als extra provincie van koningkrijk Marokko, gezien er veel Marokanen wonen in Vlaanderen en deze Marokaans gezind zijn, accepteert de wereld dat. Zo kan je een land innemen zonder bloed vergieten. Simpel wat de Russen doen.
  • Jo Couvreur

    2 jaar geleden
    Is er nu niemand die kan zien welke tactiek Poetin gebruikt? In 1939 was er al iemand die dezelfde tactiek toepaste. Experts , professors etc komen hun zeg doen maar niemand die de vergelijking durft toegeven. Poetin droomt van de voormalige republiek USSR en zal er alles aan doen om dit te behalen. Dus ja Rusland zal de EU aanvallen nadat ze Oekraïne hebben. De geschiedenis zal zich herhalen. De mensheid zal het nooit leren.En aan alle Poetin lovers , ga in Rusland wonen.