Verdienen ambtenaren gemiddeld meer dan bedienden? En hoe zit het met extralegale voordelen?
Volledig scherm
Verdienen ambtenaren gemiddeld meer dan bedienden? En hoe zit het met extralegale voordelen? © Getty Images/500px

Ambtenaar of bediende: wie zit er alles opgeteld het warmst bij?

JobatEen eeuwenoude wijsheid is dat je beter af bent als ambtenaar omwille van de werkzekerheid en het mooie pensioen. Maar wat met het loon en de extralegale voordelen? Houdt een ambtenaar ook effectief meer over aan zijn job dan een bediende in de privésector? Jobat.be zocht het uit.

  1. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”
  2. “Dit aandeel kost 382 euro, maar het potentieel is enorm.” Onze geldexpert ziet twee koopkansen bij de Amerikaanse techreuzen
    PREMIUM

    “Dit aandeel kost 382 euro, maar het potentieel is enorm.” Onze geldexpert ziet twee koopkansen bij de Amerikaan­se techreuzen

    Het resultatenseizoen is weer van start gegaan. Na de Amerikaanse banken zijn de ‘Magnificent Seven’ aan de beurt. Welke cijfers kunnen de grootste techbedrijven ter wereld voorleggen? Loont het om nu aandelen van Tesla, Microsoft of Meta te kopen? HLN-beursexpert Pascal Paepen (KU Leuven) werpt zijn licht op de kwartaalcijfers, tipt echte koopkansen en vertelt welke aandelen je beter skipt. “Maak gebruik van de forse koersdaling vandaag om in te stappen of bij te kopen.”