Annemiek van Vleuten is helemaal terug na blessure en draagt eindzege in Valencia op aan Amy Pieters en overleden soigneur

Annemiek van Vleuten (39) heeft zondag voor het tweede jaar op rij de Setmana Ciclista Valenciana op haar naam geschreven. Ze droeg die zege op aan Amy Pieters, die sinds eind december in coma ligt na een zware val op training, en Gary Baños, de soigneur van Movistar die vorig jaar overleed.

Jonas Withouck

Zaterdag won Van Vleuten de koninginnenrit in Valencia, waardoor ze in de slotrit de oranje leiderstrui droeg. Daarop had ze twee boodschappen geschreven. “Vandaag was het precies één jaar geleden dat onze verzorger Gary tijdens een wandeling met zijn vrouw om het leven is gekomen”, zei Van Vleuten op haar website. “Ik had Gary op één arm geschreven met een hartje erbij en op de andere arm ‘stay strong Amy’ met hartje, omdat we allemaal onwijs met haar en haar familie en vrienden mee leven. Het was wel even heftig om die twee namen op mijn shirt te schrijven en bij me te dragen vandaag.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de slotetappe moest Van Vleuten enkel nog veilig finishen om de eindzege binnen te halen. “Voor mij was er persoonlijk niets te halen vandaag, behalve veilig naar de finish rijden en de trui veilig stellen”, klonk het bij Van Vleuten. “Dat hebben we goed gedaan.”

De 39-jarige Nederlandse liep in oktober 2021 nog een bekkenbreuk op bij een zware val in Parijs-Roubaix. Nu lijkt ze helemaal klaar te zijn voor het seizoen 2022. Komend weekend komt de gewezen wereldkampioene en regerend olympisch kampioene aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer