Radio2, stormschade aan gebouw atheneum Voskenslaan Gent

Afstandsonderwijs voor GO-campus Voskenslaan in Gent na stormschade aan gebouwen

2.000 Leerlingen van de basis- en middenschool en het atheneum aan de Voskenslaan in Gent krijgen vandaag afstandsonderwijs omdat les op school te onveilig is door de storm. Verschillende gebouwen hebben schade opgelopen van storm Eunice. De school bekijkt nu welke schade er precies is en of de lessen de komende dagen wel op school zouden kunnen.

Storm Eunice veroorzaakte vorige vrijdag schade aan de gebouwen van het atheneum van het GO op de campus Voskenslaan. Een deel van het dak was weggewaaid en het heeft binnen geregend. Daarom is beslist om vandaag afstandsleren in te voeren, legt woorvoerder Eva Van Buggenhout van de scholengroep Gent uit. "We hebben de ouders dit weekend verwittigd, maar voor wie dat afstandsleren toch niet lukt, hebben we op de school, in een veilig deel, noodopvang voorzien."

De schade aan het dak van het atheneum wordt opgemeten

De school bekijkt vandaag welke schade er precies is en wanneer die kan hersteld worden. Het afstandsonderwijs geldt voorlopig alleen voor vandaag, maar afhnakelijk van de toestand kan dat verlengd worden. 

Ook schade aan school in Sint-Niklaas

Ook op een middelbare school in Sint-Niklaas is er veel stormschade. In Forum Da Vinci wordt één speelplaats afgesloten. De lessen kunnen er wel doorgaan.

Meest gelezen