Videospeler inladen...

Amerikaanse oud-president Donald Trump lanceert app Truth Social, eigen tegenhanger van Twitter

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft vannacht zijn lang aangekondigde sociale media app Truth Social gelanceerd. Dat meldt technologiesite CNET. De app lijkt voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Truth Social is een app die lijkt op wat we kennen van Twitter. Je kan berichten plaatsen, zogenoemde ā€˜Truthsā€™ (waarheden, nvdr) en je kan berichten ook delen. Retweeten dus, zoals bij Twitter.

De app komt er onder meer als reactie op dixit Trump en zijn medewerkers ā€˜de tirannie van de Big Techā€™. Daarmee bedoelt hij bedrijven als Meta (Facebook), Twitter en Google (eigenaar van YouTube). Platformen waarop Trump al een tijdje niet meer te horen of te zien was.

Zo ziet Truth Social er uit.

Met de lancering van Truth Social wil Donald Trump in de eerste plaats zelf een comeback maken op de sociale media. Niet dat zijn politieke standpunten of de vertolkers daarvan meteen verdwenen waren, maar Trump zelf had na zijn verbanning van Twitter en Facebook na de bestorming van het Capitool vorig jaar geen al te grote megafoon meer online.

Trump probeerde het eerst nog met blogposts op zijn website, maar die berichten bereikten geen groot publiek. Daar zijn sociale media handig voor. Truth Social maakt deel uit van een groter plan, want naast de app wil Trump met zijn 'Trump Media and Technology Group' onder meer ook online streaming kanalen oprichten.

Meest gelezen