Videospeler inladen...

BEKIJK - Meest gezochte crimineel van Australië na 12 jaar op de vlucht opgepakt  

In Australië is Graham Gene Potter, de meest gezochte misdadiger van het land, na 12 jaar op de vlucht opgepakt. De man moest in 2010 voor het gerecht verschijnen op verdenking van samenzwering tot moord en drugsfeiten, maar daagde nooit op. Een tip bij de politie leidde uiteindelijk tot zijn arrestatie in Ravenshoe, een klein dorpje in Queensland, Australië. 

Sinds 2010 was Graham Gene Potter al op de vlucht. Hij was niet aanwezig op zijn zitting waar hij moest voorkomen voor samenzwering tot moord en drugsfeiten. Hij zou in 2008 ingehuurd zijn om een man om te brengen op een trouwfeest. Graham Potter zou ook betrokken zijn bij een drugsvangst ter waarde van zo'n 390 miljoen euro. 

"Hoofd- en vingermoordenaar"

Potter was al eerder veroordeeld tot 15 jaar cel na de moord op de 19 jaar oude Kim Barry, een Australische winkelbediende. Hij verleidde het meisje, sneed haar vingers af en onthoofdde haar. Dat bezorgde hem de bijnaam "de hoofd- en vingermoordenaar". Toen hij weer vrijkwam, ging Potter werken voor een grote maffiaorganisatie. 

Bekijk hieronder hoe Graham Potter gearresteerd wordt door de Australische politie:

Videospeler inladen...

Onder de radar

Door de jaren heen lanceerde de politie heel wat oproepen in televisie-uitzendingen om Potter te lokaliseren. Een beloning van 100.000 dollar leidde tot honderden tips. De laatste plaats waar hij gezien was, lag op zo'n 128 kilometer van waar hij uiteindelijk door de politie werd gevat. Potter kon 12 jaar lang onder de radar van de autoriteiten blijven. 

De toestand van de woning waarin Potter verbleef was erbarmelijk. Om onder de radar te blijven, moest de 64-jarige voortvluchtige zich ook voortdurend vermommen. Zo had hij ook geen profiel op sociale mediakanalen. In die zin zal de gevangenis voor Potter een verbetering van levensomstandigheden betekenen. 

Meest gelezen