Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). © Photo News

Vivaldi zet belangrijke stap in dossier van kernuitstap: “Vermijden zo elk risico op bevoorradingsproblemen”

De Kamercommissie Energie heeft vandaag - in tweede lezing - het licht op groen gezet voor het wetsontwerp dat het mogelijk moet maken andere gascentrales te subsidiëren indien de centrale van Vilvoorde definitief geen vergunning krijgt van de Vlaamse regering. Dat is een bijkomende garantie voor de bevoorradingszekerheid, zegt minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen).

157 reacties

  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    Yvan Volders, stel die vraag aan Demir en de rest van de Vlaamse Regering die ervoor zorgen dat de Vlaming vanaf 2029 enkel nog (nieuwe) elektrische wagens kunnen kopen.
  • Yvan Volders

    2 jaar geleden
    Ik vraag me af of we nog voldoende elektriciteit zullen hebben op het moment dat iedereen elektrisch gaat rijden...
  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Jokke Vanaeken, winters zijn zacht, blijven zacht, en zullen nog zachter worden. Er worden nu zelfs geen strategische voorraden meer aangelegd. Men kan aan van alles denken, feit is dat er geen enkel probleem was. 40% wordt vervangen door 20% gas en 26% ongebruikte hernieuwbare productiecapaciteit. Overschot zullen we moeten exporteren, zoals we nu al 3 jaar doen.
  • Ronny Ooijen

    2 jaar geleden
    Renée Verhoeven, sinds wanneer is opgescheept zitten met radioactief afval een positief gegeven? Zijn die in zee gedumpte vaten radioactief afval goed voor ons of het leven in zee? De Europese Unie bevat tot nu 3.313.000 kubieke meter geproduceerd kernafval. Een deel daarvan is geborgen, zo’n dertig procent ligt opgeslagen in afwachting van definitieve berging. Maar van u mag daar gerust nog heel wat bij.
  • Wendy Bergen

    2 jaar geleden
    Gas gaat x 5 en het is milieuonvriendelijk. Kunnen we misschien eens vragen stellen hoeveel de groenen verdienen aan het persé uitbreiden of behouden van die gastcentrales? Zo groen is het totaal niet.