Rode Duivel Kevin De Bruyne tussen Tom Notte en Bart Vandebosch. ©  RR

Oprichters Antwerps luxemerk Les Hommes stoppen: Kevin De Bruyne en Usher waren fan

Na achttien jaar stappen oprichters Tom Notte en Bart Vandebosch uit het modemerk Les Hommes. Dat laten de twee heren zelf weten via Instagram. Les Hommes is in achttien jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde zaak voor voornamelijk mannenmode met sterren als Rode Duivel Kevin De Bruyne en rapper Usher als fans.

Rebecca Van Remoortere

Exit Tom Notte en Bart Vandebosch uit het merk Les Hommes, dat een flagshipstore heeft in de Armeduivelstraat in Antwerpen. Zo laten ze zelf via sociale media weten. Ze gaan naar eigen zeggen nieuwe horizonten verkennen. Meer uitleg geven de twee pas op dinsdag.

Volgens de website derijkstebelgen.be werd vorig jaar al een investeerder gezocht voor het modemerk en is het bedrijf al een paar jaar verlieslatend. De Antwerpse familie Van den Brande ging op zoek naar een kandidaat om de meerderheid te kopen van Les Hommes. De familie zou nog wel de minderheidsaandeelhouder willen blijven. De familie Van den Brande verwierf in 2013 de meerderheid in de groep Les Hommes.

Tom en Bart leerden elkaar in 2005 kennen op de Antwerpse Modeacademie. Ze werden een koppel en richtten kort na hun studies Les Hommes op. Jarenlang ontwierpen ze gesmaakte collecties in binnen-en buitenland voor mannen. Vorig jaar nog stelden de twee hun eerste collectie voor vrouwen voor en ze maakten toen ook een paar eerste stuks voor kinderen.

De twee wonen al jaren in Milaan waar ze ook een flagshipstore openden. De collecties van de heren gaan in meer dan 25 landen over de toonbank.

Eros Ramazzotti

Les Hommes houdt er een reeks zeer bekende klanten op na. Zo huwde Rode Duivel Kevin De Bruyne in een pak van Les Hommes. Zijn zoontje Mason droeg die dag hetzelfde pak in miniversie, hij werd de inspiratie voor Bart en Tom om ook een kindercollectie te maken.

LEES OOK. Les Hommes ontwerpt nu ook voor vrouwen én kinderen: “Huwelijk van Kevin De Bruyne inspireerde ons”

Ook zanger Eros Ramazzotti, rapper Usher, acteur Matthias Schoenaerts en kok Sergio Herman werden al gespot in de ontwerpen van Les Hommes.

In een interview vorig jaar klonk het nog dat er plannen waren om uit te breiden met Les Hommes. Of en hoe het merk Les Hommes nu nog verdergaat zonder de twee oprichters wordt later deze week duidelijk.

Kevin De Bruyne trouwde in een pak van Les Hommes. ©  RR

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een beeld uit de vrouwencollectie van Les Hommes. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER