©  Koninklijk Paleis

Arno op audiëntie bij koning Filip

Ondanks zijn aftakelende gezondheid duikt Arno (72) overal op. In Brussel en Oostende werkt hij een intieme reeks concerten af, maandagmiddag werd hij ontvangen op het Koninklijk Paleis. Koning Filip eerde hem voor zijn carrière.

De audiëntie vond plaats enkele uren voordat de zanger opnieuw op het podium van de Ancienne Belgique kruipt. Maandagavond speelt Arno zijn derde van vier concerten in de Brusselse zaal rond zijn album Vivre. Ook in geboortestad Oostende trad hij twee keer op. Met de shows neemt Arno afscheid van zijn publiek: sinds eind 2019 vecht hij tegen pancreaskanker. Stilaan nadert het einde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De timing van Arno’s bezoek aan koning Filip lijkt dus niet toevallig. “Een icoon van de Belgische rockmuziek”, noemt het Paleis hem. “De Koning heeft Arno ontvangen als erkenning voor zijn carrière. Arno draagt met zijn unieke en onconventionele stijl al tientallen jaren bij tot de culturele uitstraling van België.” Over de inhoud van het gesprek is naar goede gewoonte niets bekend.(dhs, dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer