©  BELGA

Bestuurder onder invloed veroorzaakt ongeval bij verkeerscontrole

Zaterdag tussen 16 en 22 uur vonden verkeerscontroles plaats in Bree en Oudsbergen.

Een bestuurder reed zonder rijbewijs en zat onder invloed van drugs achter het stuur. Hij leverde zijn rijbewijs meteen in voor 15 dagen en zijn auto werd geïmmobiliseerd. Zijn passagier kreeg een boete voor het toevertrouwen van een voertuig aan een persoon zonder rijbewijs.

Een tweede bestuurder veroorzaakte een verkeersongeval bij het naderen van de controlepost. Deze chauffeur werd voor de derde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs en was ook onder invloed van verdovende middelen. Ook zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

Een derde bestuurder met voorlopig rijbewijs had geen L bevestigd op de achterruit en vervoerde passagiers die geen begeleider waren.

Daarnaast stelde de politie nog 17 overtredingen vast in het kader van gordeldracht, technische eisen, rijbewijs, verzekering, keuring, het gebruik van de gsm achter het stuur en het gebruik van een kinderzitje.

De Vlaamse belastingdienst inde in totaal 6.242 euro aan openstaande verkeersbelastingen. Zij stelden ook een fiscaal proces-verbaal op wegens het besturen van een buitenlands voertuig als inwoner van België. ppn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer