Een tank rijdt door de straten van Donetsk, de hoofdstad van het rebellengebied in Oost-Oekraïne.
Volledig scherm
Een tank rijdt door de straten van Donetsk, de hoofdstad van het rebellengebied in Oost-Oekraïne. © REUTERS

LIVE. Rusland erkent onafhankelijkheid hele Donbass-regio - Biden: “Wie gaf Poetin in godsnaam het recht om landen uit te roepen op buitenlands territorium?”

Het conflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert verder.

• Poetin erkent de pro-Russische zelfverklaarde ‘volksrepublieken’ Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne als onafhankelijk.
• Duitsland heeft beslist om de certificering van de nieuwe gaspijpleiding Nord Stream 2 voorlopig stop te zetten. Volgens de Russische ex-president Dmitri Medvedev zal dat in Europa binnenkort leiden tot een verdubbeling van de gasprijs
• Poetin verklaart de vredesakkoorden van Minsk “dood”. Hij krijgt van het parlement de toestemming om troepen naar Oekraïne te sturen en zegt dat hij klaar is om “Oekraïne te demilitariseren”
• Biden kondigt sancties af die Rusland afsnijden van Westerse financiering

Volg de laatste ontwikkelingen omtrent in onze liveblog. Lees alles over het conflict in Oekraïne in ons dossier.

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Teheran belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Teheran belooft in Veilig­heids­raad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaat­schap Palestina

    De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris overigens onwaarschijnlijk dat Israël Iran zal aanvallen voor het belangrijke Pesach-feest begint, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt ondertussen extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. KIJK. Families overleden gevangenen krijgen lichaam geliefden terug zonder organen: “Ze hebben in onze plaats een beslissing genomen”

    KIJK. Families overleden gevangenen krijgen lichaam geliefden terug zonder organen: “Ze hebben in onze plaats een beslissing genomen”

    In de Amerikaanse staat Alabama hebben familieleden van overleden gevangenen verschillende rechtszaken aangespannen. Ze kregen de lichamen van hun geliefden terug zonder organen. “Ze hebben de beslissing voor ons genomen”, vertelt Marvin Kennedy, die zijn overleden broer moest begraven. Twistpunt is een overeenkomst tussen de gevangenissen en de universiteit in Alabama, die zou toelaten om de organen te gebruiken, maar volgens de families is die onwettig.