© ss

KMI waarschuwt voor code geel: “Stormachtige rukwinden op komst”

Wie gehoopt had in de maand maart een stralende zon en een heldere hemel te zien, zal toch nog minstens een week geduld moeten hebben. Tot volgende week dinsdag wordt er namelijk regen voorspeld. Daar kunnen de komende dagen ook stormachtige rukwinden bij komen kijken.

nadb

Woensdag is het - na de laatste (winterse) buitjes in het zuidoosten van het land - eerst droog met opklaringen. In de loop van de namiddag bereikt een nieuwe neerslagzone ons land vanaf de Franse grens. Vooral in het zuiden van het land kan het soms matig regenen. In het noorden lijkt het eerder om lichte regen of motregen te gaan die pas op het einde van de dag in de Kempen aankomt.

Ook woensdagnacht valt er nog regen. De wind spant fors aan naar vrij krachtig tot krachtig - vijf tot zes Beaufort - met rukwinden tussen 70 en 80 kilometer per uur. Aan zee neemt de wind toe naar zeer krachtig tot stormachtig - zeven tot acht Beaufort - met rukwinden tot 90 kilometer per uur.

Donderdag blijft de wind lang met die snelheden waaien. Pas op het einde van de namiddag neemt de wind af en gaan de zware windstoten eruit. De laatste buien verlaten ons land via het oosten richting Duitsland. Nadien wordt het overwegend droog en we krijgen geregeld de zon te zien.

© KMI

Vrijdag zorgt een zuidelijke wind voor iets zachtere temperaturen. De dag begint droog, maar vanuit Frankrijk neemt de bewolking toe en gaat het opnieuw regenen.

Komend weekend en begin volgende week trekken verschillende regenzones over West-Europa. Er zit weinig variatie in de temperaturen, die ’s namiddags rond de 10 graden schommelen en ’s nachts positief blijven. De wind blijft overwegend matig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer