©  Vrije Vogels

Barst binnenkort nieuw Vlaams #MeToo-schandaal los? “Aantijgingen stromen binnen”

Sven Van der Meulen, de Nederlander die vorig jaar een Antwerps acteur als pedofiel ontmaskerde, is bezig met een nieuw onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag, onder meer in de Vlaamse showbizz. “De aantijgingen stromen binnen”, vertelt hij in Dag Allemaal. “En ze zijn heftig!”

ED

LEES OOK. Antwerpse acteur (51) uit jeugdreeksen opgepakt in onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik

Van der Meulen vertelt dat hij recent een oproep deed aan slachtoffers om van zich te laten horen, en dat die veel gehoor kreeg. “Grensoverschrijdend gedrag in de media is zeker geen Nederlands fenomeen”, zegt hij, verwijzend naar het The Voice of Holland-schandaal. “Ik kon en kan me niet voorstellen dat dit in Vlaanderen stopt bij Bart De Pauw.”

De onderzoeksjournalist wil nog niet concreet kwijt over wie of wat het gaat. Maar hij is zeker dat de heftige verhalen die hij hoort voor “een schokgolf in de Vlaamse showbizz” zullen zorgen. En hij zal niemand ongemoeid laten. “Ik ben volledig onafhankelijk, niemand kan mij opdragen dat ik deze of gene beroemdheid moet sparen.”

Wanneer hij naar buiten komt met de verhalen, kan Van der Meulen nog niet zeggen. Er kruipen heel wat uren in zulke onderzoeken. “Maar die uren zullen we erin steken, ga daar maar van uit.”

Vorig jaar ontmaskerde Van der Meulen in samenwerking met Het Laatste Nieuws acteur Jan V.H., vroeger te zien in jeugdreeksen, als pedofiel. De Antwerpenaar werd enkele maanden na de schokkende videoreportage in verdenking gesteld voor verkrachting van minderjarigen.

LEES OOK. Wie is de journalist die de Antwerpse acteur ontmaskerde in onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER