©  VTM

Faroek zet onderzoek Peter R. de Vries verder: 1 miljoen euro voor ultieme tip over verdwenen Nederlandse

Faroek Özgünes zet samen met Kelly de Vries, de dochter van overleden misdaadjournalist Peter R. de Vries, het onderzoek naar de verdwijning van de Nederlandse Tania Groen verder. Donderdag wordt op VTM een oproep voor de ultieme tip gelanceerd. Die is maar liefst 1 miljoen euro waard.

ED

In 1993 verdween de toen 18 jaar oude Tania Groen in Maastricht. Peter R. de Vries beet zich in de laatste jaren van zijn leven vast in de verdwijningszaak. Hij startte een crowdfunding op om een miljoen euro in te zamelen voor de gouden tip naar de vindplaats van de vermiste Nederlandse. Twee dagen voor de Vries vermoord werd, werd het miljoen aangetikt.

“Mijn vader wilde heel graag een ultieme poging doen om de zaak van Tanja Groen op te lossen”, vertelt Kelly de Vries, die het onderzoek van haar vader overnam. “Als iemand niet van plan was om te praten, of om z’n hart te luchten of om het voor de familie te doen, dan zou die het misschien wel doen voor een groot geldbedrag. Een miljoen is zo life changing dat je kan verhuizen en je leven anders kan inrichten. Misschien kan dat miljoen iemand overtuigen om na al die jaren wél te praten.”

 ©  VTM

Helaas, tot nu toe leverde de zoektocht niets op in Nederland. Dus belde de Vries haar Vlaamse collega Faroek op. “Misschien is er al die jaren op de verkeerde plek gezocht”, zegt die. “Maastricht ligt op amper drie kilometer van de Belgische grens. Het is dus heel belangrijk dat we ook hier in Vlaanderen de zoektocht naar Tanja starten.”

Dat de tip weleens uit Vlaanderen zou komen, is niet vergezocht. In de jaren na de verdwijning van Tanja Groen werd haar dossier gekoppeld aan heel wat Belgische seriemoordenaars zoals Marc Dutroux of Ronald Janssen. Ook Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen, zet daarom zijn schouders onder de zoektocht van Faroek en Kelly de Vries. “Het zou perfect kunnen dat er vandaag in onze maatschappij iemand rondloopt met een heel groot geheim. Een geheim dat de ontsluiting zou kunnen betekenen van de zaak Tanja Groen.”

Faroek: De Tip van Eén Miljoen, donderdag om 21.40 uur bij VTM.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER