© rr

Nieuwe flitscamera’s ‘flitsen’ niet meer

Flitscamera’s ‘flitsen’ binnenkort niet meer. Meer en meer politiekorpsen schaffen mobiele snelheidscamera’s aan die werken op basis van infrarood.

wer

Een felle lichtflits die ’s avonds of ’s nachts als een bliksemschicht een gewest- of autosnelweg oplicht, en meteen gaan alle bestuurders in de remmen. Want ergens langs de weg staat een flitscamera opgesteld.

Die situatie wordt in sneltempo verleden tijd. Verscheidene politiekorpsen in Vlaanderen hebben al interesse getoond in een flitser die met een infraroodcamera werkt, waardoor de felle lichtflitsen ’s nachts niet meer nodig zijn. Laagvliegers merken pas dat ze geflitst zijn wanneer de boete in de bus valt. “Gelet op de vele voordelen zouden we wel gek zijn om niet over te schakelen naar deze nieuwe camera’s”, klinkt het bij de politie.

Nu worden gewone flitscontroles ’s nachts héél snel opgemerkt, net door het flitsen van de apparatuur, “waardoor we al snel gesignaleerd worden op de radio als een ‘vallende ster’, of waardoor de exacte locatie vliegensvlug op tal van sociale media opduikt”, verzucht de politie. Die hoopt dat bestuurders hun rijgedrag zullen aanpassen, omdat de infraroodcamera’s de pakkans fors vergroten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER