©  ISOPIX

Elise Mertens naar achtste finales WTA Doha na opgave titelverdedigster Petra Kvitova, Alison Van Uytvanck uitgeschakeld

Elise Mertens (WTA 26) heeft zich dinsdag geplaatst voor de achtste finales van het WTA 1.000-toernooi in de Qatarese hoofdstad Doha.

Bron: BELGA

Het zestiende reekshoofd stond in de tweede ronde tegenover de Tsjechische titelverdedigster Petra Kvitova (WTA 21), die er in de tweede set de brui aan gaf. Mertens had even voordien set één met 7-5 gewonnen, in de tweede set stond het 1-2 in het voordeel van de Tsjechische voormalige nummer twee van de wereld.

In de openingsronde had Mertens, die het toernooi in 2019 won, maandag al afgerekend met de Italiaanse Jasmine Paolini (WTA 44). Het werd 6-3, 2-6 en 7-5 na twee uur en zes minuten wedstrijd.

In de achtste finales staat de Hamontse tegenover het Estse vierde reekshoofd Anett Kontaveit (WTA 7), die de Kroatische Ana Konjuh (WTA 51) uitschakelde in twee sets. In de onderlinge confrontaties staat het 3-1 in het voordeel van Mertens.

Belgisch duel in dubbel

 ©  ISOPIX

De Belgische nummer een is in Doha ook actief in het dubbelspel. Aan de zijde van de Russin Veronika Kudermetova, met wie ze het derde reekshoofd vormt, versloeg Mertens in de tweede ronde de Oekraïense Marta Kostyuk en de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich. Het werd 6-0 en 6-4.

Mertens en Kudermetova, die vrij waren in de eerste ronde, spelen om een ticket voor de halve finales tegen Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck. De Belgische tandem versloeg in de tweede ronde de Chileense Alexa Guarachi en de Amerikaanse Nicole Melichar-Martinez, die het vijfde reekshoofd vormden. Het werd 5-7, 6-4 en 11/9 na een uur en 41 minuten tennis.

Exit Van Uytvanck

In het enkelspel kon Alison Van Uytvanck (WTA 53) het voorbeeld van Mertens niet volgen. Zij verloor na een spannende partij van twee uur en 23 minuten tennis in twee sets (7-6 (11/9) en 7-5) van de Zwitserse Jil Belen Teichmann (WTA 41).

 ©  BELGA

Teichmann treft bij de laatste zestien de winnares van het duel tussen het Wit-Russische topreekshoofd Aryna Sabalenka (WTA 2) en de Française Alizé Cornet (WTA 37).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer