Vincent Kompany en koning Filip.
Volledig scherm
Vincent Kompany en koning Filip. © Belgian Royal Palace

Koning Filip ontvangt Vincent Kompany voor gesprek over racisme in het voetbal

Belgisch voetbalDe prins bij de koning. Vincent Kompany ging vanmiddag op audiëntie bij koning Filip voor een gesprek over racisme en discriminatie in het voetbal. Kompany sprak over zijn ervaringen en wisselde visies en ideeën uit met de koning.

11 reacties

  • Gio Van Gavere

    2 jaar geleden
    Zou de koning een bezoekje brengen aan het WK? Kwestie van een duidrlijk standpunt in te nemen.
  • karin verwimp

    2 jaar geleden
    Ik wil ook een gesprek met hem. Om de discriminatie van alleenstaanden, vooral die zonder kinderen, aan te kaarten. Op vlak van belastingen, huisvesting en de noodzakelijke kosten. Maar daar ligt meneer niet van wakker héh.
  • Filip Droesbeke

    2 jaar geleden
    Heel nobel maar toch competitievervalsing , koning of politiek heeft niets te zoeken in het voetbal. Er wordt genoeg gedaan door pro league en fifa. Als er toch nog problemen zijn ligt dat puur maatschappelijk en moet de Koning zich richten tot de bevoegde instantie en niet een bepaald voetbalteam aandacht geven en andere niet.We weten dan nu al dat Anderlecht een voorkeurbehandeling gaat krijgen komende jaren.
  • Frank Slaets

    2 jaar geleden
    Mooi van de koning. Zeker de moeite waard om aan te kaarten. Misschien kan onze hoogheid ook eens aankaarten dat Kompany eens de plunderaars van Luik en Brussel tracht te sensibiliseren. Wij zijn zeker dat hij deze toestanden ook volledig afkeurt. En misschien luisteren ze naar hem als maatschappelijk voorbeeld.
  • Johan commère

    2 jaar geleden
    Hij zou hem beter bezig houden met zijn café-ploegje te redden in plaats van de grote jan te hangen uithangen bij de koning