Stad Mechelen

Mechelen wil terrassen met sobere en neutrale parasols: "Wildgroei aan kleuren in straatbeeld vermijden"

De stad Mechelen werkt aan een nieuw terrasregelement voor de horeca. Sobere parasols en neutralere kleuren moeten zorgen voor een kwalitatiever imago. De tijdelijke uitgebreide coronaterrassen verdwijnen op 1 april. 

In Mechelen verdwijnen op 1 april de tijdelijke uitgebreide coronaterrassen. Denk aan tafels en stoelen op parkeerplaatsen, of de witte tentjes om ook bij slechter weer buiten te zitten. Op die manier gaf het stadsbestuur horecazaken de kans om ook in de winter hun capaciteit te behouden, ondanks de coronamaatregelen . Maar die regeling loopt eind maart af. Enkel op de grote horecapleinen mag de uitbreiding blijven staan. Op vraag van de Mechelse horeca bekijkt het stadsbestuur of er structureel meer terrasruimte kan komen in de binnenstad. 

Sober en neutraal

Mechelen werkt ook samen met de horeca aan een nieuw terrasreglement. Dat zal striktere regels opleggen aan horeca-uitbaters over hoe een terras er mag uitzien. Sobere en neutrale elementen hebben de voorkeur omdat ze volgens de stad meer kwaliteit uitstralen. Mechelen wil de wildgroei aan parasols, vormen en kleuren in het straatbeeld vermijden. De café-uitbaters zijn zelf vragende partij voor zulke regels. Het nieuwe charter moet tegen de lente afgerond zijn.

Meest gelezen